12. juli 2020
Inge-Lise Pedersen - modtager af Stevnsprisen 2019. Foto: Henrik Fisker
Inge-Lise Pedersen - modtager af Stevnsprisen 2019. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicapforbundets lokale formand får Stevnsprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicapforbundets lokale formand får Stevnsprisen
Opdateret 19. november 2019 kl. 10:06
Stevns - 18. november 2019 kl. 12:37
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inge-Lise Pedersen blev sent torsdag aften ringet op af Folkeoplysningsudvalgets formand. Kurt Jacobsen havde et konkret spørgsmål, som han skulle have et hurtigt svar på: Var hun indstillet at modtage årets Stevnspris fra Stevns Kommune?

arrow Læs også: Hædrede medaljetagere var fra 10 år til 70 år

- Jeg svarede da ja tak med det samme. Det er dejligt, at der er nogen, der sætter pris på det arbejde, som jeg går og laver, siger Inge-Lise Pedersen, da DAGBLADET møder hende kort før mandag middag.

Og der er vitterlig mange, der sætter pris på Inge-Lise Pedersen og det frivillige arbejde, som hun udfører for andre. Ikke færre end fem indstillinger af hende er der kommet til Folkeoplysningsudvalget, der satte navn på årets prismodtager torsdag aften. I alt havde udvalget i år 10 indstillede kandidater at vælge mellem.

Inge-Lise Pedersen har de seneste 10 år været formand for Dansk Handicap Forbunds lokalafdeling i Stevns og Faxe kommuner. Her påtager sig et stort arbejde for sine medlemmer, herunder at arrangere fester og foredrag samt to årlige udflugter og en fem dage lang sommerferie. Hun er desuden medlem af Handicaprådet og bestyrelsesmedlem i Frivillighedscentret i Hårlev. Og så er hun ikke mindst initiativtageren til og drivkraften i det årlige paraløb for handicappede på Nytorv i september.

Desuden fremhæves hun som den uundværlige farmor og mormor, der med glæde står tidligt op for at køre sine børnebørn i skole, når forældrene skal aflastes - og serverer varme boller for dem efter skoletid.

»Inge-Lise Petersen er en ægte ildsjæl af hele hjertet og ved ikke alt det gode, som hun med glæde og opfindsomhed vil hjælpe andre med«, hedder det i indstillingen fra hendes formandskollega i Køge-Roskilde: Anni Kvisgaard.

En anden indstilling kommer fra Bo Wolthers i Nyborg, der flere gange har været buschauffør på Dansk Handicap Forbund Stevns-Faxes sommertur. Han har utvivlsomt et godt øje til Inge-Lise Pedersen.

- Det gør mig glad i låget, når jeg er vidne til, at borgere med begrænsninger får muligheder, som vi andre tager som en selvfølge. Det kunne ikke lade sig gøre uden de frivillige og i særdeleshed Inge-Lise Pedersen, som uselvisk bruger fritid og kræfter på, at det skal gå op i en højere enhed, skriver han til Folkeoplysningsudvalget.

Stevnsprisen overrækkes ved et offentligt arrangement på rådhuset i Store Heddinge torsdag 12. december kl. 19.00.

arrow Se navne og præstationer på alle årets DM-medaljetagere fra Stevns
13. december 2019 kl. 16:01 Opdateret: kl. 15:04
arrow Værdien af et uselvisk fællesskab
13. december 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
arrow Pligten til at være der for hinanden
07. december 2019 kl. 13:55 Opdateret: kl. 19:32
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk