16. oktober 2019
Tim Warner - formand for borger- og handelsstandsforeningen - mener, at »Store Heddinge er hammermeget på vej ned«. Foto: Erik Nielsen
Tim Warner - formand for borger- og handelsstandsforeningen - mener, at »Store Heddinge er hammermeget på vej ned«. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handelsbyens store nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handelsbyens store nedtur
Stevns - 12. februar 2018 kl. 13:34
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et godt sted at handle.
Sådan lød i mange år sloganet fra Store Heddinge Handelsstandsforening, men i dag er handelslivet i den stevnske købstad trængt. Det ses i form af flere og flere tomme butikslokaler, som byens matador: Bent Møller fylder ud med nye tilbud og snart står for i alt 1900 kvadratmeter butiksareal i byens centrum.

arrow Læs også: Afsluttende kommentar til Tim Warner

At udviklingen går den gale vej for Store Heddinges handelsliv, blev i weekenden klart for hele landet, da Politiken i lørdags bragte en tre sider lang reportage fra byen. En artikel, der blev fulgt op af indslag i både TV 2 Øst og TV 2 Lorry samt P4 Sjælland.

Vinklen i Politikens reportage er en analyse, som Institut for Centerplanlægning har lavet om udviklingen i nethandelen. Den godtgør, at danskerne i dag køber 20 procent af deres varer på internettet - fraregnet dagligvareindkøb, som stadig primært foregår i fysiske supermarkeder.

Politiken har besøgt Store Heddinge som et klassisk eksempel på en by, hvor det allerede er gået galt. Artiklens overskrift er et citat fra Tim Warner, der er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening.

»Vi er hammermeget på vej ned«, udtaler han til avisen og kalder Store Heddinge »et præmieeksempel på det, der sker i alle mindre byer«.

DAGBLADET Stevns har spurgt ham, om han ikke dermed bidrager til at tale byen ned.

- Nogle af mine medlemmer vil helst ikke tale om det, og de vil slet ikke bruge ordet: butiksdød. Jeg mener, at vi er nødt til at se tingene i øjnene og kalde dem ved deres rette navn. Det går stærkt lige nu: Kop & Kande og Blomsterpigen lukker inden længe, og Parmo-bageren holder kun åbent ind imellem. Tidligere har vi mistet boghandlen og skotøjsbutikken, som har været her gennem flere generationer. Jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at fortælle den gode historie, men jeg lyver ikke, når der kommer pressefolk til byen og spørger, hvordan det går, siger Tim Warner.

I artiklen i Politiken er han bl.a. citeret for, at »vi klarer, at nogen lukker i Algade. Men begynder der at være tomme butikker på Nytorv, ved vi, at bunden er nået«.

arrow Vi har mange muligheder, hvis vi bare tør gribe dem
15. februar 2018 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:29
arrow Vi afdækker blot hvad der sker i lokalsamfundet
14. februar 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 12:42
arrow Du mangler indsigt, Ib Elberg!
14. februar 2018 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk