18. marts 2019
De ansatte og politikerne i Stevns Kommune undgår forhåbentlig flere nedbrud i deres mail-system, når den nye Office-pakke bliver installeret. Foto: Elmer Madsen
De ansatte og politikerne i Stevns Kommune undgår forhåbentlig flere nedbrud i deres mail-system, når den nye Office-pakke bliver installeret. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvanden million til nyt it

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvanden million til nyt it
Stevns - 14. juli 2018 kl. 07:55
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Kommunes mail- og kalendersystem skal skiftes ud som følge af hyppige nedbrud. Det godkendte et stort flertal i Kommunalbestyrelsen på mødet umiddelbart før sommerferien og trak ved samme lejlighed 1.550.000 kroner op af kommunekassen til at udføre opgaven, skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

På budgettet for 2018 og i overslagsårene derefter er der kun afsat til 410.000 kroner til at købe de nye Office 365-licenser, men det rækker ikke til at sikre sig mod nye nedbrud, gør forvaltningen opmærksom på i et notat.

Den nuværende Office-pakke, som styrer alle kommunens mail- og kalendersystemer, er mere end 10 år gammel, og 1. oktober i år udløber leverandørens forpligtelse til at levere sikkerhedsmæssige opdateringer. Men allerede nu har kommunen oplevet en række nedbrud i mail-systemet, som skyldes manglende serverplads. Det er ikke muligt at købe sig til mere serverplads, da den nuværende teknologi på Office-delen er forældet og ikke forhandles mere. Selv med en gennemgående oprydning og sletning af gamle mails mv. er der risiko for nye, muligvis længerevarende, nedbrud og tab af data, hedder det i notatet.

Derfor ønsker direktionen at indkøbe nye Office-licenser og at omlægge servermiljøet for at øge kommunens samlede kapacitet på it-området. Kommunen har indhentet tilbud fra en ekstern leverandør, der omfatter både support af den nuværende drift og implementering af et nyt Office 365-system.

Tillægsbevillingen blev givet uden den store begejstring blandt politikerne.

- Det er ikke en ansøgning, som jeg er særligt stolt af. Det er uheldigt, at vi er nødt til at behandle denne sag. Men vi tør ikke vente, når der er risiko for, at kommunen mister vigtige data ved flere nedbrud af systemet, sagde borgmester Anette Mortensen (V).

Tillægsbevillingen på 990.000 kroner og en anlægsbevilling på 560.000 kroner til Office 365-pakken blev vedtaget med 17 stemmer mod Dansk Folkepartis to mandater.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk