12. juli 2020
- Vi vil i nærmeste fremtid udbedre skaden, som heldigvis ikke er værre end, at den brændte plastik kan fjernes maskinelt - og det har vi værktøj til, siger Tim Warner, der er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

- Vi vil i nærmeste fremtid udbedre skaden, som heldigvis ikke er værre end, at den brændte plastik kan fjernes maskinelt - og det har vi værktøj til, siger Tim Warner, der er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærværk: Sværtet skulptur skal renoveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærværk: Sværtet skulptur skal renoveres
Stevns - 28. maj 2020 kl. 05:54
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skulpturparken med kalkstens-skulpturer langs Kronhøjvej i Store Heddinge blev indviet i efteråret 2018. Nu er der er desværre nogen, der har ment, at skulpturen med blomsten skulle bruges som bål eller fakkel og har brændt noget plastik oven i den.

- Det er efterhånden sket for et stykke tid siden. Det er ikke anmeldt, da der ingen forsikring dækker for den slags, og vi ikke kender gerningsmændene. Men vi vil i nærmeste fremtid udbedre skaden, som heldigvis ikke er værre end, at den brændte plastik kan fjernes maskinelt - og det har vi værktøj til, siger Tim Warner, der er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening, som etablerede skulpturparken ved at engagere to håndfulde kunstnere i 2018.

Skulpturparken er i borger- og handelsstandsforeningen tænkt som et vartegn for Store Heddinge, og står det til formand Tim Warner, må der gerne komme flere skulpturer til i andre dele af byen, så den stevnske købstad bliver kendt som byen med kalkfigurerne tæt på verdensarven Stevns Klint.

Værkerne i skulpturparken har alle Stevns Klint som sit udspring, men er i øvrigt vidt forskellige, så der skulle være noget for enhver at forholde sig til.

De 10 værker, som blev skabt på Stevns Fyrcenter og sat op i Store Heddinge, er udført af følgende kunstnere: Tina Kallehave, Rikke Goldbech, Jens Chr. Jensen, Tine Hecht-Pedersen, Thomas Wiesner, Mai Ane Pil Sidentopp, Morten Schmidt, Vera Rahbek, Ylva Westerhult, Freja Niemann Lundrup og Sofie Amalie Andersen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk