31. juli 2021
Svend Bjørn Keil - fik et personligt og håndskrevet brev fra statsminiseren. Foto: Henrik Sørensen
Svend Bjørn Keil - fik et personligt og håndskrevet brev fra statsminiseren. Foto: Henrik Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hædret for lang og tro tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hædret for lang og tro tjeneste
Stevns - 16. juni 2021 kl. 06:40

Af Henrik Fisker
Forleden modtog Svend Bjørn Keil et personligt og håndskrevet brev med posten. Det var fra statsminister Mette Frederiksen (S), som på denne måde ville sige ham tak for lang og tro tjeneste i Socialdemokratiet.

Svend Bjørn Keil blev med brevet ønsket til lykke med sit 60 års-jubilæum som medlem af Socialdemokratiet, men faktisk er det allerede et stykke tid siden jubilæumsdagen. Partibogen er nemlig dateret allerede i sæsonen 1959-60, mens H.C. Hansen endnu var statsminister (han døde i februar 1960).

Dengang var Svend Bjørn Keil 21 år - i næste måned fylder han 83 år. Han er uddannet beslagsmed og arbejdede dengang på Bornholm. Da han blev udlært, gennemgik han alle den tids partiers valgprogrammer, og ud fra det valgte han det parti, der bedst opfyldte de fleste af de værdier, der betød noget for ham dengang - og faktisk til den dag i dag, som han selv udtrykker det.

Som ung flyttede han fra København til Varpelev, fordi han altid har været draget af naturens udfordringer. Mange stevnsboer har givet vis hørt om Svend Bjørn Keil i forbindelse med etableringen af storkereder, ligesom han var én af stifterne af foreningen: Tryggevælde- og Stevns Ådals Bevarelse, hvor han sad i bestyrelsen i en årrække. Han har livet igennem været ivrig amatørarkæolog, og han øser gerne af sin viden om den cirka 5300 år gamle jættestue: Maglehøj, der ligger så smukt og knejser mellem Hellested og Varpelev. Ligeledes har han ofte lanceret sin kongstanke om en sti, der skal gå langs åen fra Mor Karens Hus ved Hellested til Prambroen i Strøby Egede. Han har endda navngivet den: Kodriverstien og kan glæde sig over, at de første trin af stiprojektet i Ådalen nu har set dagens lys.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk