7. august 2020
Hanne og Kjeld Lauridsen tog imod 37 gæster i søndagens regnvejr. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Hanne og Kjeld Lauridsen tog imod 37 gæster i søndagens regnvejr. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårlev-have trak gæster til - regnen til trods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårlev-have trak gæster til - regnen til trods
Stevns - 27. juli 2020 kl. 16:54
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ferie er der ikke tid til, når man har en hobby, der kræver fuld opmærksomhed.

- Vi har gået og passet vores have. Det bruger vi altid om sommeren, lød det fra Hanne Lauridsen, efter DAGBLADETs fotograf havde kigget forbi hende og hendes mand, Kjelds, have.

Søndag var det Fuchsiaens dag, og det blev behørigt markeret hos Hanne og Kjeld Lauridsen i Hårlev, der holdt deres have åben, så andre denne dag kunne nyde deres mange blomster sammen med dem.

0ver 200 fuchsiar i haven

Over 200 fuchsiaer i potter, krykker og enkelte i jorden kunne de se hos ægteparret, der er gået op i fuchsiaen som hobbyplante siden sommeren 1992, hvor Danmark jo som bekendt blev Europamester i fodbold.

Hanne og Kjeld kan ikke bryste sig af den titel, men vi kan i hvert fald konstatere, at de har en mesterlig have, hvilket flere af de 37 gæster i løbet af dagen også bemærkede.

- Vi er altid i Danmark om sommeren. Vi kan ikke tage væk fra vores have eller få andre til at passe den. Det går ikke, forklarer Hanne Lauridsen på spørgsmålet, hvordan man kan opnå en så flot have, som de kan vise frem.

At det regner er kun et plus. Det vandet planterne samtidig med, at det fylder matriklens vandtønder op. For stort set alle deres planter skal vandes med kande, da de er i potter og krukker.

- Fuchsian kan godt være svær at få i gang med at blomstre om foråret. Men når den først går i gang, så bliver den bare ved med at blomstre og blomstre i én uendelighed, lyder det fra den erfarne fuchsia-gartner.

Oprindeligt fra Haiti

Fuchsia er oprindeligt en vild plante, som blev fundet første gang i 1696 på øen Haiti, og den er sandsynligvis kommet til Danmark i 1800-tallet. Der er fundet 111 arter i Andesbjergene og andre steder i Syd- og Mellemamerika samt på New Zealand.

Gartnere har forædlet på de oprindelige vildarter og på den måde fremelsket over 20.000 hybrider.

Dansk Fuchsia Selskab var den overordnede arrangør af Åbne haver i hele landet, og man kan finde meget mere inspiration på www.fuchia.dk, hvis man er interesseret.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk