24. januar 2019
- Selvfølgelig har vi begået en fejl ved ikke at være opmærksomme nok. Det er ok, at vi får en bøde for det. Men at vi som en forening pludselig skal takseres som erhvervstransport, det er ikke ok. Jeg gør det her som frivillig for at samle penge ind til idræt, kultur samt en hal i Rødvig-området, sagde kasserer Per Meynerd til DAGBLADET efter onsdagens retsmøde. Her står han foran Retten i Roskilde sammen med Jan Hansen, der er formand for støtteforeningen FISK.
- Selvfølgelig har vi begået en fejl ved ikke at være opmærksomme nok. Det er ok, at vi får en bøde for det. Men at vi som en forening pludselig skal takseres som erhvervstransport, det er ikke ok. Jeg gør det her som frivillig for at samle penge ind til idræt, kultur samt en hal i Rødvig-området, sagde kasserer Per Meynerd til DAGBLADET efter onsdagens retsmøde. Her står han foran Retten i Roskilde sammen med Jan Hansen, der er formand for støtteforeningen FISK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårdt mod hårdt i fyrværkerisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårdt mod hårdt i fyrværkerisag
Stevns - 11. januar 2018 kl. 12:11
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To lokale foreningsfolk fra Rødvig stod onsdag formiddag foran en dommer og en anklager med en forsvarer ved deres side, da en sag om ulovlig transport af et parti fyrværkeri blev rullet ud ved Retten i Roskilde.

arrow Læs også: Anklager opgiver anke i fyrværkeri-sag

Jan Hansen og Per Meynerd er henholdsvis formand og kasserer i støtteforeningen FISK, der har til formål at samle penge ind til idræts- og kulturformål i Rødvig-området. Foreningen har i mange år solgt fyrværkeri ved Dagli'Brugsen i Rødvig lige op til nytår. Men det er slut med det. Hverken i 2016 eller 2017 har der været salg af fyrværkeri eller indtægter til foreningen i den sammenhæng.

- Det tør vi simpelthen ikke binde an med mere, lød det fra Per Meynerd, da han blev afhørt i retssal 8 som personligt tiltalt af både anklager Thomas Rasmussen og af sin forsvarer Carl Gustaf Jespersen fra August Jørgensen Advokater.

Sidstnævnte er advokat for Fyrværkeri-brancheforeningen i Danmark, og han har derfor ført flere lignende sager i hele landet.

Foreningen og dens kasserer: Per Meynerd blev præsenteret for en samlet bøde på 101.000 kroner af Midt- og Vestsjællands Politi oven på salget i 2015. Bøden er en personlig bøde på 17.000 kroner til Per Meynerd samt en bøde på ikke mindre end 84.000 kroner til foreningen.

Dette beløb regulerede anklageren dog en smule ned ved retssagen onsdag, da der er gået to år, da sagen har været undervejs i to år. Taksterne for de forseelser, der er begået, er derfor sat en smule ned for foreningens vedkommende og en smule op for Per Meynerds, så bødens samlede størrelse fortsat ender på 101.000 kroner.

Det er penge, der i sidste ende vil gå fra idrætten og kulturen i Rødvig, hvis FISK og Per Meynerd bliver dømt. I retten procederede både forsvarer og anklager efter afhøringen af den tiltalte samt vidner i form af formand Jan Hansen fra støtteforeningen FISK og én af de politiassistenter, som sigtede Per Meynerd tilbage i december 2015.

Forsvareren plæderede for en frifindelse.

- Vi har her med troværdige foreningsfolk at gøre, der ikke på noget tidspunkt har forsøgt at gøre noget i en »ond tro«. Jeg siger ikke, at politiassistenterne ikke er troværdige. Men jeg mener deres professionelle indstilling til optælling og kontrol kan diskuteres. Og så mener jeg, at der sagtens kan foregå fejl i en optælling, der er foregået udendørs i dårligt vejr. Derfor er det også et problem, at der ikke findes nogen form for dokumentation for deres optælling, sagde forsvarer Carl Gustaf Jespersen blandt andet i sin procedure.

I anklager Thomas Rasmussen procedure sagde han blandet andet således:

- Jeg mener, at der er handlet meget uprofessionelt, når man har stået for salget i så mange år, og det her kommer frem, at man ikke kan tælle ordentligt sammen og ikke engang kontrollerer, at man har de rigtige tilladelser i hus. Og man forhandler fyrværkeriet på lige fod med andre erhvervsdrivende foran en butik. Så mener jeg, at man handler meget uagtsomt, og derfor er den tiltalte selvfølgelig også skyldig.

Dommeren i sagen har nu en uge til at sammenfatte de to procedurer samt afhøringerne i retten, hvorefter der falder en afgørelse onsdag 17. januar.

Læs mere i DAGBLADET Stevns torsdag

arrow Mild dom til foreningsfolk i fyrværkeri-sag
18. januar 2018 kl. 13:36 Opdateret: kl. 12:52
arrow Klar til retssag om fyrværkeri-transport
27. december 2017 kl. 13:59 Opdateret: kl. 12:50
arrow Strid om kæmpe fyrværkeri-bøde
21. december 2016 kl. 13:57 Opdateret: kl. 12:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk