21. januar 2019
Der er ingen tvivl om, at der kom en selvbevidst ung mand hjem til Hårlev, efter Gustav Kofoed Rasmussen havde opholdt sig et år  som udvekslingsstudent i Brasilien. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der er ingen tvivl om, at der kom en selvbevidst ung mand hjem til Hårlev, efter Gustav Kofoed Rasmussen havde opholdt sig et år som udvekslingsstudent i Brasilien. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gustavs fantastiske år i Brasilien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gustavs fantastiske år i Brasilien
Stevns - 14. september 2018 kl. 05:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En skoledreng rejser ud - en verdensborger vender hjem. Gustav Koefoed Rasmussen er vendt hjem efter et år i Brasilien, som Hårlev-Karise Rotary Klubs udvekslingsstuderende.

Når man oplever Gustav Kofoed Rasmussen given en præsentation om sit ophold i Brasilien, er man ikke i tvivl om, at det både har modnet ham og givet ham en styrke, der vil gavne ham i hans fremtidige virke - uanset hvor i verden, han vælger at slå sig ned.

Rolig, overbevisende og selvsikker fortæller han om sine mange spændende oplevelser hos de to familier, der var værter for ham i løbet af året. Om skolen. Om maden og kulturen. Om hjemveen. Og om de mange venskaber, han knyttede, mens han var udsendt.

Heldigvis for de fremmødte vælger Gustav at holde sin præsentation på dansk, da han besøger Hårlev-Karise Rotary Klub for at aflægge rapport om opholdet. Men han kunne lige så godt have holdt den på portugisisk. Gustav er nemlig blevet flydende i portugisisk på et år.

- Jeg lærte at tale sproget på den hårde måde. Det var kun datteren, der talte lidt engelsk i den første familie, jeg boede hos. Og hun rejste selv på udveksling, efter jeg havde boet der en måned. Herefter var jeg nødt til at kommunikere så godt jeg kunne med hendes forældre. I starten var det mest med fagter, men jeg lærte hurtigt nogle ord, og i dag taler jeg sproget flydende, fortæller Gustav.

Gustav fulgte undervisningen i den lokale skole, og han fik hurtigt venner blandt de jævnaldrende. Fritiden gik blandt andet med at spille fodbold og spise den lokale is, som han savner. Lektier var der ikke så meget af. I det hele taget var undervisningen meget anderledes, end hvad man kender fra Danmark.

- Vi måtte hverken have mobiltelefon eller tablets med i skolen. Men læreren sagde ikke noget til, at børnene sov i timerne. Det var som om, det betød mere bare at møde op, og i øvrigt klare sig godt til den afsluttende eksamen, end det gjorde at lære noget. Det undrede mig meget, siger Gustav.

Selv ved han godt, hvilken undervisningsform han foretrækker. Han er netop startet på Køge Handelsskole, hvor det viser sig, at hans indsats for at lære at tale portugisisk også giver pote.

- Jeg har blandt andet spansk, som et af mine fag. Selvom det er et anderledes sprog en portugisisk, kunne jeg allerede forstå mange af de ord, læreren sagde i første time, forklarer Gustav.

Hvad fremtiden bringer, ved Gustav ikke endnu, men at rejse ud og opleve mere af verden, bliver med sikkerhed en del af programmet.

- Jeg kan kun anbefale andre på min alder, at tage et år som udvekslingsstudent. Det giver mere end man kan forestille sig, siger Gustav.

I Hårlev-Karise Rotary Klub er man stolte af, at det var en skoledreng, de sendte af sted, men en verdensborger, de fik hjem.

Klik ind på Rotary.dk, hvis du vil vide mere om Rotarys program for udvekslingsstuderende eller kontakt Ivan Mikkelsen på 40433704.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk