4. juni 2020
Nadveren ved kirkens gudstjenester er coronaramt. Billedet viser Arne Haugen Sørensens gengivelse af Den Sidste Nadver. Foto: Lars Skov
Nadveren ved kirkens gudstjenester er coronaramt. Billedet viser Arne Haugen Sørensens gengivelse af Den Sidste Nadver. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gudstjenester med og uden nadver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudstjenester med og uden nadver
Stevns - 20. maj 2020 kl. 13:46
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirkerne genåbner efter coronanedlukningen i morgen: Kristi himmelfartsdag med gudstjenester, der er underlagt Kirkeministeriets retningslinjer. Det gælder bl.a. nadveren, der normalt foregår ved, at menigheden går op til alteret og modtager brød og vin.

I coronatider kræver det, at præsten - eller kordegnen - ifører sig handsker og i øvrigt holder afstand. Det har givet anledning til overvejelser og forskellige svar på udfordringen.

I Sankt Katharina Kirke er nadveren aflyst ved gudstjenesterne torsdag og søndag, men søndag bydes der til gengæld på kirkekaffe efter gudstjenesten kl. 10.30.

Altergangen er også aflyst ved gudstjenesterne i Havnelev, Lille Heddinge og Højerup torsdag, mens der på søndag bliver nadver med uddeling af brød og vin til kirkegængerne på deres pladser både i Højerup og Havnelev kirker.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk