29. september 2021
Plantedrikke og mælk er ikke enten eller - men både og for Gjorslev. Godsforvalter Carsten L. Jacobsen ser frem til en god udvikling for Dryks plantedrikke samtidig med, at godset holder fast i sin store mælkeproduktion.  Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Plantedrikke og mælk er ikke enten eller - men både og for Gjorslev. Godsforvalter Carsten L. Jacobsen ser frem til en god udvikling for Dryks plantedrikke samtidig med, at godset holder fast i sin store mælkeproduktion. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gjorslev går ind i virksomhed der producerer plantedrikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gjorslev går ind i virksomhed der producerer plantedrikke
Stevns - 26. juli 2021 kl. 14:37
Af Erik Nielsen

Med et kendt gods og en kendt bladtegner og klimaaktivist i ejerkredsen ser det ud til, at den lokalt forankrede virksomhed Dryk er i fuld gang med at sikre fremtidsmulighederne gennem en bredt forankret ejerkreds.

arrow Læs også: Anmeldelse: Kulturhistorie og teater mødes på Gjorslev i en totaloplevelse

Mælkeproducenten Gjorslev Gods investerer således nu også i Dryks plantedrikke. Godset har således opkøbt 10 procent af virksomheden Dryk. Ifølge godsforvalter Carsten L. Jakobsen, er der flere årsager til, at godsejeren og godset har købt sig ind i Dryk Aps.

- Dryk har lejet lokaler hos os i et par år, og vi vil rigtig gerne beholde dem som en lokal virksomhed, der kan udvikle sig og blive større her. Vi har fulgt dem tæt, og vi synes, at det ser rigtig fornuftigt ud, hvad Dryk har fået skabt, så nu vil vi gerne knytte os tættere til virksomheden ved at investere i den, siger Carsten L. Jakobsen til DAGBLADET.

Carsten L. Jakobsen tilføjer, at godset også ser det delvise opkøb af Dryk som en rigtig god investering.

- Vi følger og har fulgt udviklingen tæt og mener, at Dryks plantedrikke har fået fodfæste på markedet og også bliver en del af fremtiden. Og det vil vi gerne være en del, siger godsforvalteren til avisen.

Andre tænker ligeså
Det er han ikke ene om at mene. Søndag havde erhvervsbladet Børsen en artikel om, at landets største økomejeri ruster sig til fremtiden med plantebaserede fødevarer. Naturmælk, der producerer 25 procent af Danmarks økologiske mælk, er forandringsvillige, for fremtiden byder ikke på samme markante vækstrater som tidligere, lyder det i artiklen.

Flere medejere
Ud over en stor kvægbesætning benytter Gjorslev cirka 900 hektar af sine i alt 1668 hektar til landbrug. Landbrugsarealerne består hovedsagligt af traditionelle landbrugsafgrøder som vinterhvede, vårbyg, raps, frøgræs samt majs og lucerne til grovfoder.

Foruden godsejeren har Dryk ifølge det Centrale Virksomhedsregister (CVR) også tegner og klimaaktivist Anders Morgenthaler med i ejerkredsen, der ejer igennem Morgentahaler Office ApS ejer 5-10 procent af virksomheden.

Derudover ejer Camilla Behr, der også ejer virksomheden Thekla, 5-10 procent.

Stifter og administrerende direktør i Dryk, Christian Christensen, ejer stadig over 50 procent af virksomheden og står stadig som den reelle ejer af Dryk Aps.

Stor efterspørgsel
Tidligere på året udtalte stifteren af Dryk, Christian Christensen, til DAGBLADET, at virksomheden har travlt, og derfor ikke kan møde den store efterspørgsel på selskabets produkter, da der simpelthen bare er en enorm efterspørgsel lige nu.

Som DAGBLADET skrev i februar, så har den stevnsbaserede virksomhed internationale ambitioner, da plantedrikproducenten underskrev en aftale i Kina.

- Vi har i syv måneder forhandlet om denne ordre, som er et gennembrud for os. Aftalen går ud på at levere plantedrikke til vestlige caféer i de kinesiske storbyer. Her kommer vi i betragtning, fordi kaffe er det nye sort i det ellers tedrikkende Kina. På den måde bliver vi pionerer på et nyt marked, sagde Christian Christensen dengang til avisen.

Han er direktør for Dryk og styrer virksomheden fra sin adresse på Dyrehavevej.

Dryk har også aftaler i Singapore, Taiwan, Filippinerne, Polen, Litauen, Holland og Grækenland.

Inden for de danske grænser afsættes Dryk primært via foodservice-leverandører som Hørkram, Inco, AB Catering og BC Catering. Planteproducenten har også samarbejder med Lagkagehuset, Riccos Kaffebarer og Coffee Collective. Plantedrikkene fra Dryk, der for øjeblikket produceres hos Trensum i Sverige, findes ikke i detailhandlen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk