23. marts 2019
Thomas Ubbesen var i mange år en velanskreven udlandsreporter i DR. Nu er han blevet free lancer og har bl.a. skrevet en bog, hvor han rejser i sit eget fodspor til Indien 40 år senere.
Thomas Ubbesen var i mange år en velanskreven udlandsreporter i DR. Nu er han blevet free lancer og har bl.a. skrevet en bog, hvor han rejser i sit eget fodspor til Indien 40 år senere.
Foto: Kim Dang Trong
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gensyn med hippieruten - fire årtier senere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gensyn med hippieruten - fire årtier senere
Stevns - 12. juli 2018 kl. 05:52
Af Klaus Slavensky
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt 10 år efter, at steppeulven Eik Skaløe døde i Indien, tog den 21-årige Thomas Ubbesen på tommelfingeren gennem Europa, Tyrkiet, Iran og Afghanistan til Indien i 1977.

Og Hare Krishna hjælpe mig, om ikke den 62-årige udenrigskorrespondent tager turen én gang til.

Det er der kommet en yderst læseværdig, underholdende og klog bog ud af.

Det var en dannelsesrejse for den unge Ubbesen - det er det også for læseren. Og en tidsrejse.

Komprimeret verdenshistorie, der giver mening, selv om Ubbesen et sted er i diskussion med iranske Salman om Europas og Irans fælles fortid og siger: »Det er historie, og jeg beskæftiger mig med journalistik.«

Lad os kalde det undersøgende journalistik, idet forfatteren sammenholder de to tidsrejser, så de komparative refleksioner forbinder 1970'ernes verden med nutidens. Vest- og Østtyskland, Berlins forvandling fra frontlinjeby til verdensby. Jugoslavien fra tryg nation til gangsterregime. Istanbul med militærregime og over fire millioner indbyggere, der i mellemtiden er vokset til 15, og hvor The Hippie Trail er fortid og erstattet af luksushoteller.

Sådan arbejder Ubbesen sig gennem tid og steder, og han kan heldigvis ikke skjule, at han er en politisk reporter, og derfor gennemlever læseren også en politisk dannelsesrejse.

Andet ville også være en skuffelse for dem, som værdsætter forfatterens ofte alternative nyhedsformidling fra verdens brændpunkter, og altid glæder sig til et gensyn.

En globetrotter som Thomas Ubbesen må naturligvis bo to steder: Frederiksberg og Stevns.

Hvor han end færdes, er det dejligt at få lov til at rejse med, uanset om det er til et dramatisk fald i Himalaya, høre en forelæsning af selveste Dalai Lama, passere 254 tunneler og 435 smalle broer, opleve en verden uden smartphones, være med på en koger og spille citar, eller græde over Calcuttas fattigdom.

Det er Itsi-Bitsi på godt og ondt. Og bogen er kort og godt 300 siders velskrift.

»Gensyn med hippieruten - I egne fodspor efter 40 år«. Gyldendal. Af Thomas Ubbesen. 318 sider. Vejledende pris: 299,95 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk