15. maj 2021
Anders Mark Hansen blev fundet død i Fællesskov ved Rødvig 3. marts 2012.
gallery icon

Se billedserie

Anders Mark Hansen blev fundet død i Fællesskov ved Rødvig 3. marts 2012.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gensyn med en tragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gensyn med en tragedie
Stevns - 22. oktober 2013 kl. 11:56
Af Henrik Fisker

Rødvig / København: Regnen silede mandag morgen ubønhørligt ned i Bredgade i København, hvor Østre Landsret har til huse i en imponerende tre hundrede år gammel bygning, oprindeligt bygget som operahus for hovedstaden.

Indenfor på første sal var stemningen ikke meget mere munter før starten på ankesagen mod de to mænd, der i februar blev dømt ved Retten i Roskilde for drabet på den unge mekaniker Anders Mark Hansen fra Lyderslev. Drabet fandt sted i Fællesskov nær Rødvig fredag 2. marts sidste år.

I god tid inden kl. 9 var begge de tiltalte, deres respektive forsvarere samt anklageren med sikkerhedsvagt på plads. Det samme var 13 tilhørere - heriblandt en række yngre kvinder og medlemmer af den dræbtes familie. Ved pressebordet var der otte stole - DAGBLADET's udsendte havde hele bordet for sig selv.

Klokken tyve minutter over ni kom en tingsekretær ind i lokalet og meddelte, at retsmødet ville blive yderligere forsinket, da én af de 12 nævninge sad fast i trafikken. Først et par minutter i ti kom 10 nævninge samt de tre juridiske dommere ind i lokalet, og retsformanden beklagede forsinkelsen. Ud over den ene nævning, som ikke var nået frem, var en anden nævning erklæret inhabil i sagen. Derfor blev retten sat med blot 10 nævninge.

De aflagde herpå efter tur nævningeløftet, og så kunne selve retssagen omsider begynde. Her blev det slået fast, at de to tiltaltes forsvarere begge ønskede deres klienter frifundet for anklagen for drab, og hvis ikke det kunne lade sig gøre, så i hvert fald en mildere straf end den, som byretten havde udmålt. Omvendt så anklageren gerne, at straffen blev skærpet for begges vedkommende.

arrow Læs også: En afsluttet, bestialsk mordsag fra Stevns tages op i dokumentar
Hvem dræbte Anders?

I byretten blev Torsten Thomsen idømt 13 års fængsel for at have dræbt Anders Mark Hansen ved at snøre strips om halsen på ham eller ved at hænge ham med et bælte. Den medtiltalte Ronni Lauenborg Elg fik fire års fængsel for medvirken til drab, fordi han passivt så til uden at gribe ind eller efterfølgende kontakte politiet. Retten i Roskilde valgte dermed at tro på Ronni Lauenborg Elgs udlægning af forløbet den fatale fredag i marts 2012, mens Torsten Thomsens forklaring om, at det var Ronni, der havde begået drabet, blev tilsidesat.

- Sagens helt centrale tema er: Hvem dræbte Anders, sagde anklager Bente Schnack i sin fremlæggelse af sagen. Hun gennemgik i løbet af halvanden time sagens højdepunkter fra byretten og førte nævningene gennem den store bunke af dokumenter, der lå på deres borde.

Fremstillingen blev suppleret med forevisning af politiets video, og der gik et koldt sus gennem retslokalet, da billedet af Anders liggende død og bagbundet bag sin bil blev vist på storskærm. Siden blev en videosekvens af Torsten Thomsen og Ronni Lauenborg Elgs besøg på McDonald's på Ringstedvej i Roskilde kort før drabet vist.

- Det er ikke lykkedes politiet at finde meget tungtvejende tekniske beviser, og vi formoder, at de må være skaffet af vejen. Der er ingen dna-beviser, og Anders's telefon er væk. Men vi har fundet et fodafryk fra en sko af mærket Oakley Flat, sagde anklageren.

Læs mere i DAGBLADET Køge tirsdag

arrow Advokat: Vidne i drabssag løber stor personlig risiko
27. februar 2017 kl. 14:09 Opdateret: kl. 16:18
arrow Nyt vidne i bestialsk mordsag hævder dømt ikke dræbte
26. februar 2017 kl. 07:58 Opdateret: kl. 06:16
arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk