3. august 2021
Enhedslisten Stevns - her fotograferet ved en kandidatpræsentation for fire år siden - kunne på sin generalforsamling glæde sig over at have opnået gode resultater i 2020. Men samtidig er medlemskurven knækket. Foto: Henrik Fisker
Enhedslisten Stevns - her fotograferet ved en kandidatpræsentation for fire år siden - kunne på sin generalforsamling glæde sig over at have opnået gode resultater i 2020. Men samtidig er medlemskurven knækket. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Generalforsamling: 2020 var et godt år for Enhedslisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Generalforsamling: 2020 var et godt år for Enhedslisten
Stevns - 15. april 2021 kl. 06:36
Af Henrik Fisker

På Enhedslistens generalforsamling lagde den nu tidligere gruppeformand Jan Jespersen i sin sidste politiske beretning vægt på, at 2020 har været » et bemærkelsesværdigt godt år«, hvor Enhedslisten Stevns har markeret sig på fornemste vis«. Her henviste han ikke mindst til, at partiet for første gang i denne valgperiode var en del af budgetforliget, hvor fem af partiets seks ønsker blev opfyldt - blandt dem mærkesagen om en uvildig borgerrådgiver og en whistleblowerordning. Kun ønsket om flere penge til Café Stevnen kom ikke igennem.

arrow Læs også: Teaterforkvinde bliver ny kommunalpolitiker for EL

Samtidig glædede Jan Jespersen sig over, at der nu er bred enighed i Kommunalbestyrelsen om, at Ådals Mark i Strøby Egede ikke får tilladelse til byggeri, at den planlagte flytning af en sti i Strandroseparken blev trukket tilbage, samt parkeringspladsen ved det kommende besøgscenter i Boesdal Kalkbrud bliver gravet ned i terrænet.

Den nu tidligere gruppeformand noterede, at Enhedslisten »har vundet respekt ude i befolkningen for sine arbejdsmetoder og de resultater, der er opnået gennem året«.

- Nu står et nyt kommunalvalg for døren, og ingen ved, hvordan det politiske landskab på Stevns kommer til at se ud. Men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at Enhedslisten Stevns i Kommunalbestyrelsen er kommet for at blive, sluttede Jan Jespersen sin beretning.

Savner det sociale liv
Sejer Folke var i sin beretning enig i, at det forgangne år rent politisk har været positivt for Enhedslisten. Men på de indre linjer har coronarestriktionerne tæret på de indre linjer.

- Vi har måttet undvære de sociale traditioner, som vi har bygget op over årene. Vi har savnet at synge sammen, at grine og feste sammen. Vi organiserer os efter politiske værdier og grundforståelse. Men for at udvikle os sammen må vi mødes, blive nysgerrige på hinanden og lære hinandens særheder at kende, sagde han.

Enhedslisten havde før generalforsamlingen mistet fem medlemmer det seneste år og har aktuelt 45, og partiets kontaktperson har trukket sig. Det kommende år skal der både udvikles politik, holdes valgkamp og vores indre dynamikker og arbejdsgange skal have et kærligt eftersyn, sagde Sejer Folke, der nævnte kampen for nye skinner på Østbanen som årets mest højprofilerede sag i lokalafdelingen.

Sejer Folke hilser valget af Christian Hoffmann Nielsen som spidskandidat velkommen med disse ord:

- Vi har længe ønsket os, at yngre medlemmer af Enhedslisten Stevns ville deltage på centrale poster. Med valget af Christian har Enhedslisten påbegyndt et generationsskifte.

Om generationsskiftet også slår igennem på kandidatlisten i øvrigt, er ikke afklaret. Enhedslisten har endnu ikke holdt opstillingsmøde for resten af kandidaterne.

arrow Enhedslistens stemmesluger melder sig helt ud af partiet
09. april 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 16:10
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk