29. januar 2020
Pølsevognen på Nytorv i Store Heddinge har skiftet ejer. Ling Lin er glad for sin nye status, hvor hun både kan skrive »kromutter« og »pølsemutter« på visitkortet. Og pølsevognen er hendes helt eget projekt for »at komme lidt hjemmefra«. Hun  og hendes mand er i forvejen forpagtere af Hotel Stevns. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Pølsevognen på Nytorv i Store Heddinge har skiftet ejer. Ling Lin er glad for sin nye status, hvor hun både kan skrive »kromutter« og »pølsemutter« på visitkortet. Og pølsevognen er hendes helt eget projekt for »at komme lidt hjemmefra«. Hun og hendes mand er i forvejen forpagtere af Hotel Stevns. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Går ind i Grisens år som ny ejer af populær pølsevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Går ind i Grisens år som ny ejer af populær pølsevogn
Stevns - 31. januar 2019 kl. 06:12
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har aldrig været svært at få lokket et smil ud af Ling Lin. Men selv om det ligger hende naturligt af sprede smil og glæde, så er hun ekstra glad i netop denne tid. På lørdag kan hun sammen med sin mand Deyong Xu og deres gæster på Hotel Stevns fejre kinesisk nytår. De har drevet stedet sammen i 17 år som forpagterpar. Men samtidig har hun nu fået skubbet rigtigt godt gang i sit helt eget projekt ved at købe og overtage pølsevognen på Nytorv.

Her står hun selv og passer boden hele dagen hver tirsdag. De andre dage har hun personale på. Men hun starter alligevel pølsevognen op hver dag kokken 11, inden de tager over. Åbningstiden er mellem klokken 11 og 20 alle ugens syv dage. Personalet fik lov til at følge med fra de tidligere ejere: Torben Holse-Pedersen og hustru Charlotte Lind Ammitzbøll, da hun købte pølsevognen med indgangen til 2019.

- Jeg har fem-seks friske piger til at hjælpe. Det er gået rigtigt godt, og jeg er blevet taget rigtigt godt imod både af dem og kunderne. Min mand og jeg forpagter jo Hotel Stevns, men jeg har altid ønsket mig mit helt eget sted. Det ønske har jeg fået opfyldt på den her måde, og så behøver jeg jo heller ikke at gå op og ned ad min mand i døgnets 24 timer, griner Ling Lin og lægger til:

- Det her er mit helt eget sted.

Det er heldigvis ikke langt for den nye pølsemutter, når hun skal fra den ene arbejdsplads til den anden. Kun en kort gåtur fra Algade og hen over torvet, hvor pølsevognen står.

- Vi er jo vant til at lave mad. Og så synes jeg, at det hører sig til med en pølsevogn i Store Heddinge. Det ville jeg gerne sikre mig, at vi fortsat har i byen, forklarer hun.

Der er derfor heller ikke de store ændringer på menuen for »en pølsevogn er en pølsevogn«, som Ling formulerer det, men der er dog kommet nogle kinesiske specialiteter til ud over det »normale« menukort.

- Vores hjemmelavede forårsruller kan man også købe her, og så sælger vi også vores hjemmelavede frikadeller og flæskesteg, men ellers er det fortsat det samme udvalg, som hører til i en pølsevogn, siger hun.

Fra hundens til grisens år
I Kina går man fra Hundens år til Grisens år. Og det bliver fejret på Hotel Stevns med manér på lørdag med spisning, lotteri og live musik mellem klokken 18 og 02.

Det er Black Box, der kommer og spiller op, og man kan stadig nå at melde sig til arrangementet ved at kontakte Ling direkte på Hotel Stevns, siger hun.

Det kinesiske nytår begynder officielt 5. februar, ifølge den kinesiske, astrologiske kalender. Men på Hotel Stevns tager de altså lidt forskud på festen.

Det har tidligere været Grisens år i 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, så hvis man er født i ét af disse år, er man altså »en gris«.

Ædelmodig og viljestærk
Grisen er det tolvte og sidste tegn i den kinesiske dyrekreds, og ifølge kina-portal.dk besidder Grisen en stærk vilje, der ikke kan knækkes og en indre styrke, der er umulig at overvinde.

Den kinesiske gris deler faktisk meget få kvaliteter med den type, der herhjemme kunne blive betegnet som en gris.

Grisen er således ét af de høfligste og mest ædelmodige i den kinesiske zodiak. Det kinesiske nytår følger månekalenderen og svinger fra år til år, som vi kender det fra påsken.

Grisens år slutter 24. januar 2020 og vil efterfølges af Rottens år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk