25. maj 2020
Et kobberstik af dramaet om Lucullus - hærføreren fra romertiden.
Et kobberstik af dramaet om Lucullus - hærføreren fra romertiden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå i teatret i buldermørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå i teatret i buldermørke
Opdateret 08. november 2019 kl. 13:43
Stevns - 07. november 2019 kl. 17:56
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse podcasttider kommer Stevns Teaterforening med et nyt og anderledes tilbud. Foreningen er gået sammen med Snurretoppen om at arrangere en forestilling a la det gamle radioteater, hvor familien Danmark bænkede sig foran højttalerne for at lytte til de kendte skuespilleres stemmer og på den måde få skuespilkunsten hjem i dagligstuen.

På mandag opføres Forhøret over Lucullus skrevet af Bertolt Brecht i 1939, mens han boede i Svendborg. Den tyske besættelse af Danmark i 1940 drev ham videre til Sverige, hvor han færdiggjorde hørespillet.

En gruppe teaterfolk fra Svendborg har lavet en ny version. De har fået electronica-komponisten: Sofie Nielsen til at skabe ny musik - såkaldt akustisk scenografi - til forestillingen. Stig Fogh Andersen lægger stemme til hovedpersonen: Lucullus.

Ideen er, at man sætter sig ind i biografen. Så slukkes lyset, og man sidder i buldermørke, mens lyden strømmer ud af højttalerne. 45 minutter senere er forestillingen slut, lyset tændes, og publikum klapper, inden de forlader salen. En teaterforestilling, der stiller seende og blinde lige i oplevelsen.

Ligtog for hærføreren
Den store hærfører Lucullus er død, og hans ligtog bevæger sig gennem Rom mod hans gravmæle. Hans store sejre skildres på en marmorfrise båret af slaver. Hans katafalk bæres af soldater i galla. Ved siden af den går hans filosof og hest. Og bagved hans legionærer, som det sømmer sig for en af Roms store sønner.

Der tages afsked ved graven, og optoget opløses. Men vi følger med Lucullus ind i graven, hvor en domstol venter - regnskabet skal gøres op. Var hans store bedrifter til gavn for menneskeheden? Eller blot for ham selv?

- Jeg »så« forestillingen i Ebeltoft Filmhøjskoles biografsal. Det var, som om man kunne række ud og røre den soldat, der gik forbi.Publikum danner billederne i hovedet, siger Lene Vestergård, forkvinde for Stevns Teaterforening.

Foreningen har inviteret medlemmer af Dansk Blindesamfund til forestillingen, og Leif Nielsen - udpeget til teaterforeningens bestyrelse af Kommunalbestyrelsen - har læst manuskriptet op i den lokale radio for blinde og svagtseende.

På forestillingsdagen tilbyder han at kørsel for synshæmmede til og fra Snurretoppen.

Forhøret over Lucullus - en radiobiograf forestilling. Mandag 11. november kl. 19.30 i Snurretoppen, Algade 32, Store Heddinge. Varighed: 45 minutter. Billetter á 80 kroner købes via www.stevns-teater.dk . Forestillingen indgår ikke i Stevns Teaterforenings abonnementsordning.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk