24. oktober 2019
Et af Elisabeth Bergsøes ni udstillede værker på Stevns Fyrcenter.
Et af Elisabeth Bergsøes ni udstillede værker på Stevns Fyrcenter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyrcenter udfordrer sine gæster med ny maleriudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyrcenter udfordrer sine gæster med ny maleriudstilling
Stevns - 16. maj 2019 kl. 13:42
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Kommune åbner efter vinterpausen en ny kunstudstilling i fyrmesterboligen på Stevns Fyrcenter. Der er fernisering på lørdag 18. maj kl. 13.00, og herefter kan udstillingen ses i åbningstiden frem til søndag 23. juni.

Som sæsonens første kunstner kommer Elisabeth Bergsøe, der bor i Arnøje og derfor er lokal, men som sjældent udstiller på Stevns. Hendes billeder ses i stedet ofte på større gallerier, bl.a. på den årlige Corner-udstilling på Sophienholm, hvor hun er mangeårigt medlem af kunstnersammenslutningen.

Men Elisabeth Bergsøe glæder sig til at udstille på Stevns Fyrcenter:

- Det er nogle unikke rum at få lov til at udstille sine værker i. Lyset, rammerne og materialiteten i rummene giver plads til, at værkerne kan få centrale pladser at udfolde sig i, siger kunstneren, der selv vil være til stede ved ferniseringen.

Det kræver indsigt og fantasi at afkode Elisabeth Bergsøes abstrakte kunstværker, der ofte består af lige og skæve streger, der opdeler lærredets rum i forskellige figurer og farver. Koordinator for Kultur og Turisme i Stevns Kommune Morten Svarre Andersen slår fast:

- Vi udfordrer vores publikum på Stevns Fyrcenter med denne udstilling, og det glæder vi os til. Bergsøe er en kapacitet, som normalt kun udstiller uden for kommunegrænsen, og det er derfor en stor fornøjelse at have hende i en udstillingsperiode på fyrcentret.

Elisabeth Bergsøe har, siger hun, »fundet inspirationen til udstillingen i størrelser, linjer, komposition, farvesammensætninger samt vigtigst de rummelige oplevelser«.

- Meningen er at formidle disse oplevelser, der er inspiration i sig selv, og mindst lige så nødvendigt er det, ved hjælp af synsoplevelsernes bearbejdning, at fortælle om livets afgørende spørgsmål. Inspirationen til billederne i lys med glidende farveovergange fra én farve over til en anden farve stammer fra varme drømmende molfarver, som jeg husker, da jeg som barn kom i Danmarks Akvarium, forklarer hun.

Realiseringen af de ni billeder i lys på udstillingen er støttet af Stevns Kommunes kulturpulje, Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Billedkunst, Knud Højgaards Fond og Grosserer L.F. Foghts Fond i Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk