22. juni 2021
De fritistillede medarbejdere på Varpelev Tomater aktionerede i går middag foran deres gamle arbejdsplads og lavede blokade mod de østeuropæiske ansatte, der skal afslutte årets produktion.
gallery icon

Se billedserie

De fritistillede medarbejdere på Varpelev Tomater aktionerede i går middag foran deres gamle arbejdsplads og lavede blokade mod de østeuropæiske ansatte, der skal afslutte årets produktion.
Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fritstillede ansatte på tomatgartneriet i aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritstillede ansatte på tomatgartneriet i aktion
Opdateret 06. september 2011 kl. 07:39
Stevns - 03. september 2011 kl. 06:01
Af Henrik Fisker
Varpelev: Stemningen var anspændt, da langt hovedparten af de nu fyrede medarbejdere på Varpelev Tomater fredag ved middags tog opstilling foran deres gamle arbejdsplads. Rygtet var løbet forud, at de nye arbejdsgivere havde ansat medarbejdere fra Polen og de baltiske republikker til 60 kroner i timen - eller knap det halve af den overenskomstmæssige løn, som de gamle ansatte havde fået.
arrow Læs også: Jeg blåstempler ikke løndumping

Derfor var de mødt op med den røde fane fra fagforbundet 3F Køge Bugt for at markere deres utilfredshed. En bil blev parkeret på tværs af indkørslen for at forhindre den udenlandske arbejdskraft i at komme ind, og én af de nu fyrede medarbejdere sørgede for, at en polsk arbejdsformand ikke kunne komme fra det store drivhus, som han befandt sig i.

- Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle komme til. Men jeg bliver så vred over, at de kommer her og snupper vores arbejde, siger Erna Pedersen.

Hun bor i Klippinge og har med en enkelt afbrydelse været ansat på Varpelev Tomater siden 1979. Onsdag fik hun besked om, at hendes arbejdsplads var ved at gå konkurs, torsdag kom den endelige afgørelse i skifteretten, og fredag morgen blev hun fritstillet i opsigelsesperioden.

- Det er bittert at se sin arbejdsplads gennem mere end 30 år forsvinde. Det rammer min familie hårdt - også min datter og søn er fyret efter 24 og 28 års ansættelse, siger Erna Pedersen.

Læs mere i DAGBLADET Køge lørdag.
arrow Danske tomater - litauiske ansatte
22. september 2014 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:33
arrow Tomatgartneri presset på energien
22. september 2014 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:17
arrow Er 60 kroner i timen en acceptabel løn?
19. september 2014 kl. 08:57 Opdateret: kl. 08:57
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk