28. september 2020
Her er teksten på mindestenen, der er stillet op ved forsamlingshuset i Lille Torøje, hvor det er hugget ud i sten, hvem der sejlede Ternen til Sverige i oktober 1943. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Her er teksten på mindestenen, der er stillet op ved forsamlingshuset i Lille Torøje, hvor det er hugget ud i sten, hvem der sejlede Ternen til Sverige i oktober 1943. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frihedsmuseet: Vi fortæller ikke løgnehistorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frihedsmuseet: Vi fortæller ikke løgnehistorier
Stevns - 07. august 2020 kl. 14:31
Af Erik Nielsen

Vi har overbragt Axel Søren Sørensens beskyldning af, at Frihedsmuseet er med til at promovere en usand historie. Redaktionen har i den sammenhæng modtaget en kommentar fra den udstillingsansvarlige på museet.

arrow Læs også: Kritiker af museum: Den rette mand bør æres

»Som udstillingsansvarlig vil jeg meget gerne svare på Axels kritik. Frihedsmuseet fortæller bestemt ikke løgnehistorier. I udstillingen fortæller vi, at der er en fiskerdreng som skal hjælpe de to jødiske familier med at sejle båden.

I udstillingen har vi valgt at fortælle historien fra Abraham Steinbocks vinkel. Udstillingen igennem har vi en række personlige fortællinger blandt andet fra en tyskerpige, en krigssejler, en sabotør med flere.

I udstillingen bliver der dog også sat fokus på modstandsfolks-og andres hjælp i forbindelse med jødernes flugt. I Abrahams tilfælde er der mange, som hjælper. Blandt andet er det studiekammerater i København som advarer ham om tyskernes planer, lokale i Lund som inviterer på mad og så videre. Abraham Steinbock har ikke skrevet en bog. I forbindelse med udstillingen har vi fået fat på hans erindringer. De er ikke udgivet. Abraham og familien var livet igennem dybt taknemmelig for den hjælp de fik. De besøgte flere gange havnen i Lund,« skriver Mette Boritz, der er udstillingsproducent og ansvarlig for den nuværende udstilling på Frihedsmuseet.

arrow Museum beskyldes for at viderebringe usand historie
07. august 2020 kl. 14:31 Opdateret: kl. 13:18
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk