3. marts 2021
Der var fyldt på tilhørerpladserne, og mange måtte stå op, da Kommunalbestyrelsen behandlede fredningssagen for sjette og foreløbigt sidste gang. Foto: Henrik Fisker
Der var fyldt på tilhørerpladserne, og mange måtte stå op, da Kommunalbestyrelsen behandlede fredningssagen for sjette og foreløbigt sidste gang. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningssag for Stevns Klint vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningssag for Stevns Klint vedtaget
Opdateret 09. januar 2016 kl. 12:30
Stevns - 07. januar 2016 kl. 20:16
Af Henrik Fisker

Med det snævrest mulige flertal vedtog Stevns Kommunalbestyrelse torsdag aften at rejse fredningssag for verdensarven: Stevns Klint. Det skete med stemmerne 10 mod 9 efter en fem kvarter lang og til tider ganske følelsesladet debat.

arrow Læs også: DN vil ikke kommentere nye oplysninger om fredningsforslag

Flertallet for at rejse fredningssagen blev bragt til veje, fordi det nyindtrådte Venstre-medlem: Inge Milbrat valgte at trodse sine partifæller, der efter tur tog ordet og appellerede til at standse fredningssagen. Hun afløste 1. januar formanden for Plan- og Teknikudvalget: Flemming Petersen, der i december forlod Venstres gruppe og siden hele Kommunalbestyrelsen netop som en konsekvens af fredningssagen.

- Jeg synes, at Stevns Klint er noget helt særligt, som vi er forpligtet til at værne om - ikke kun for vores egen skyld, men for hele verden, sagde Inge Milbrat som begrundelse for sit særstandpunkt. De mange tilhørere i salen kvitterede for hendes tale med klapsalver.

Dermed tippede balancen til fredningstilhængernes fordel. De øvrige ni, der stemte for, var fem socialdemokrater, to radikale, én fra Enhedslisten samt løsgængeren: Bjarne Østergård Rasmussen, der i december blev ekskluderet af Venstres gruppe.

De ni modstandere af fredningen var de øvrige seks Venstre-folk, to fra Dansk Folkeparti samt den konservative Ellen Knudsen, der var indkaldt som suppleant.

Modstanderne brugte især økonomien som argument imod en fredning. Varly Jensen (DF) mente, at den kunne komme til at koste skatteborgerne op mod 10 millioner kroner, og Bjarne Nielsen (V) kunne ikke se, at det på nogen måde vil gavne befolkningen i Stevns Kommune.

- Unesco har lagt vægt på, at verdensarven har lokale opbakning. Jeg frygter, at den lokale opbakning begynder at smuldre, når folk ser, hvor meget dette her kommer til at koste borgerne, sagde han.

Fredningssagen skal nu rejses ved Fredningsnævnet af Stevns Kommune, Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen i fællesskab - de tre eneste instanser med ret til at rejse fredningssag for Klinten. Der ventes at gå op til to år, før der foreligger en afgørelse - inklusive den offentlige høringsperiode. Herefter skal sagen behandles én gang til i Natur- og Miljøklagenævnet.

Læs mere om afstemningen i Kommunalbestyrelsen i DAGBLADET Stevns fredag.

arrow Fredningsnævnet tager nu over
13. januar 2016 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:23
arrow Fredningsforslag underskrevet
12. januar 2016 kl. 17:52 Opdateret: kl. 09:33
arrow R peger på Bjarne Ø. som kontaktperson
11. januar 2016 kl. 14:24 Opdateret: kl. 11:54
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk