30. september 2020
Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra kommunekontor til kro-værelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra kommunekontor til kro-værelser
Stevns - 08. august 2020 kl. 09:01
Af Erik Nielsen

Den 450 kvadratmeter store bygning på Rødvigvej 71 har oprindeligt fungeret som kommunekontor. Og har efterfølgende været privat bolig frem til arpril år, hvor ejerne af Rødvig Kro og Badehotel, Kathrine Hendriksen og Jonas Skanning, købte huset.

arrow Læs også: Billeder: Ny satellit til populær kro tager form

Huset blev opført og indviet i 1955 til brug for den daværende Lille Heddinge kommune.

Bygningen på Rødvigvej 71 fungerede dog kun som kommunekontor i en kort årrække. I 1958 blev Lille Heddinge og Havnelev kommune lagt sammen, og fik navnet Rødvig kommune, de brugte den nævnte administrationsbygning til 1962.

Rødvig kommune eksisterede kun i fire år, 1958-1962, så kom der en ny kommunesammenslutning, der fik navnet Boestofte kommune som brugte bygningen til 1970.

En ny kommunesammenslutning i 1970 fik navnet Stevns Kommune, og administrationen blev flyttet fra Rødvig til det nybyggede rådhus i Store Heddinge, det vi kender i dag.

Stevns kommune solgte i 1970 administrationsbygningen i Rødvig til skorstensfejermester Leo Blicher Hansen, og siden har huset fungeret som privat beboelse.

På husets første etage lå blandt andet den gamle byrådssal med træbeklædte vægge, gamle borde og sæder i siderne, hvor borgerne kunne sidde. Det blev alt sammen bevaret og rummet fungerede som gildesal.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk