26. juli 2021
28-årige Patrick Simiglai havde en hård opvækst og en kriminel ungdom med alkohol, stoffer og slagsmål. I dag har han lagt det hele bag sig. Han har tilgivet alle, der har svigtet ham i barndommen - det var ligesom det, der skulle til for at komme videre og få troen på en fremtid. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

28-årige Patrick Simiglai havde en hård opvækst og en kriminel ungdom med alkohol, stoffer og slagsmål. I dag har han lagt det hele bag sig. Han har tilgivet alle, der har svigtet ham i barndommen - det var ligesom det, der skulle til for at komme videre og få troen på en fremtid. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra druk og stofmisbrug til ekstremsport og velgører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fra druk og stofmisbrug til ekstremsport og velgører
Stevns - 23. maj 2021 kl. 05:49
Af Erik Nielsen

Stevns har været rammen om et velgørenhedsarrangement i Legeheltenes regi. En af dem, som var med fra start i Rødvig, hedder Patrick Simiglai. Mød ham her efter han har samlet 4550 kroner ind ved at løbe 255 kilometer på 48 timer.

Kunne du forestille dig at løbe seks maratonløb på 48 timer?

De fleste vil nok svare nej.
Men ikke 28-årige Patrick Simiglai. Han svarede ja, og han har nu også udført udfordringen ved at løbe 255,8 kilometer i landskabet på Stevns. Samtidig har han løbet 4550 kroner ind til Legeheltene, der arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn op til 14 år, der hvert år indlægges på hospitaler i Danmark.

Vi har mødt manden bag navnet og præstationen. Og det er ikke nogen helt almindelig historie, han kan fortælle.

- Jeg gør det udover, den gode sag også for at presse mig selv. Jeg vil gerne vise at trods en svær start på livet, så er det aldrig for sent at få et godt liv, siger han til DAGBLADET og peger på, at han i den grad var på vej ud af et forkert spor i sin barn- og ungdom:

- Men jeg arbejder i dag med unge, der har dårlige tankemønstre med stor succes. Det sker ved at blande motion og mental-træning.

Start på Stevns

Vi møder ham første gang ved Konference og Hotel Klinten i Rødvig, som var udgangspunktet for de mange kilometer, der skulle løbes på to døgn. Siden ringer vi ham op efter udfordringen er vel over stået.

- Fra onsdag klokken 17 til fredag klokken 14 løb jeg 255,8 kilometer. Natten til fredag fik jeg seks timers søvn, og det var det eneste tidspunkt, hvor jeg sov. Jo flere kilometer jeg løb, jo flere penge, blev der doneret til Legeheltene, forklarer den seksdobbelte maratonmand, der de seneste to et halvt år har været på en usædvanlig personlig udviklingsrejse:

- Løbet var ud over at være i den gode sags tjeneste også en fejring af, at det er to et halvt år siden, at jeg tog ansvar for mit eget liv og satte proppen på flasken og flasken på hylden, efter at have levet som alkoholiker og stofmisbruger. Desuden rejste jeg væk fra Køge, hvor jeg var blevet en del af bandemiljøet.

I dag lever han af at holde foredrag for at inspirere andre.

- Jeg tænker i den grad over, hvem jeg omgiver mig med. Dengang var jeg både til fare for mig selv og andre. Men så fik jeg hjælp af Søren Lynge til at se mine dæmoner i øjnene og få den selvindsigt, der skulle til for at komme videre, forklarer den 28-årige nu tidligere alkoholiker, som voksede op i Køge, hvor han efter eget udsagn blev svigtet groft af sine forældre i barndommen.

Struktur i livet

Med »Lyngemetoden« fik han struktur i sit liv.

- De sidste par år har jeg brugt al min energi på at hjælpe og inspirere andre til et bedre liv. Hvad end det er et konkret sportsmål, bryde fastlåste rutiner eller at komme ud af kriminalitet. Jeg ved, at det er muligt at nå sin ønskede destination. Det ved jeg, fordi jeg selv har været igennem det. Jeg har selv rejst mig fra et misbruger-helvede med op mod 45 genstande dagligt. Og jeg flyttede mig selv ud af en destruktiv tankegang med kriminalitet og dårlige relationer, siger Patrick Simiglai, hvis liv var kaos allerede fra barndommen:

- Jeg var udsat for vold, overgreb og omsorgssvigt af min nærmeste familie. Kaosset derhjemme tog jeg med mig i skolen og senere i det kriminelle miljø, hvor jeg omgav mig med de helt forkerte personer, lyder det ærligt fra den 28-årige udøver af ekstrem sport og fysiske udfordringer.

I ungdommen førte den svære barndom til flere fængselsdomme og senere selvmordsforsøg.

- Da jeg endelig besluttede at vende ryggen til et liv med kriminalitet, hjemsøgte mine indre dæmoner mig, og jeg begyndte flere års intenst alkohol- og kokainmisbrug. Efter en voldsom og ubehagelig episode i byen, fik jeg nok af det liv, jeg levede. Men jeg havde ikke de mentale redskaber til at ændre det på egen hånd. Derfor kontaktede jeg mental-træner Søren Lynge, som jeg senere flyttede ud til, siger Patrick Simiglai og forklarer, at han blev trænet i kognitive færdigheder og positiv psykologi:

Et nyt kapitel i livet

- Her startede et nyt kapitel i mit liv. Og i dag gør det mig glad at kunne gøre noget for andre. Og især gør det mig glad at kunne gøre noget for børn, der har det svært. Jeg vil gerne være med til at kunne give noget af det, jeg ikke selv fik, da jeg var barn. Jeg ved, hvor vigtigt, det er og derfor samler jeg ind til velgørenhed og Legeheltene.

En af de ting, der har hjulpet ham, det er netop at kunne få lov til at fortælle sin historie højt for andre. Men også, at han har lært, at han ikke skal bære nag.

- Jeg bebrejder ikke mine forældre noget. Jeg har tilgivet dem og er kommet videre, siger Patrick Simiglai, der nu kan overbringe Legeheltene 4.550 kroner.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk