29. oktober 2020
Temaet: "Ensomhed" præcist og nærmest symbolsk gengivet af Birger Larsen med ham selv som model langs Østbanens spor en mørk efterårsdag.
gallery icon

Se billedserie

Temaet: "Ensomhed" præcist og nærmest symbolsk gengivet af Birger Larsen med ham selv som model langs Østbanens spor en mørk efterårsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotografiets mangfoldige udtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotografiets mangfoldige udtryk
Opdateret 26. november 2019 kl. 09:58
Stevns - 25. november 2019 kl. 18:24
Af Henrik Fisker

Der er masser af mulighed for at studere fotokunst i øjeblikket. Hele tre aktuelle udstillinger lavet af medlemmer af Stevns Fotoklub kan man finde på Stevns - med stærkt varierede udtryk.

arrow Læs også: Oplev Bente Ansholms 25 år på Stevns igennem hendes kunst

På Lægehuset i Store Heddinge hænger Ole Wrietschs kunstneriske gengivelser af naturen - fra Vadehavets vidder over Stevns Klint til Bornholms klipper. I Frivillighedscentret i Hårlev var der i sidste uge fernisering på en vandreudstilling med 10 portrætter af lige så mange frivillige ildsjæle fra Stevns. Og lørdag ferniserede Stevns Fotoklub sin årlige udstilling på Kulturloftet med 12 medlemmers bud på Månedens Udfordring.

Ordene dækker over, at de 27 medlemmer af klubben ikke bare arbejder hver for sig, men er et kollektiv, der bruger deres medlemskab til at inspirere og udvikle hinanden. Gennem de seneste to år har medlemmerne hver måned fået en bunden opgave, som skal løses inden for et bestemt tidsrum og derefter vurderes i plenum på klubbens møder.

En lærerig proces, som ud over at træne fotografernes evner og kreativitet også giver en bank af spændende billeder til årets udstilling som den, der netop nu kan ses på Kulturloftet.

I år har de 10 første måneder budt på følgende udfordringer til fotograferne - som regel ledsaget af nogle tekniske krav til billedets beskaffenhed:

Legemsdel, Tilbageblik gennem en rude, Striber, Sammenhæng og historie, Modsætninger, Makro eller tæt på, Ordsprog, Action, Naturens mønstre og farver samt Ensomhed.

De 12 udstillere har fået hver sin væg på udstillingen, hvor de viser eksempler på, hvordan de har modtaget Månedens Udfordring. En række af opgaverne er løst på kreativ vis, og der er helt sikkert brugt megen tid på efterredigering af billederne for at få det helt rette udtryk frem. Med 10 så forskellige udfordringer giver det sig selv, at udstillingen bliver meget alsidig med et varieret udtryk.

Udstillingen kan ses til og med lørdag 21. december i bibliotekets betjente åbningstid. Fotointeresserede er meget velkomne til at komme og se, hvad der forgår på en klubaften, der finder sted hver onsdag aften mellem kl. 19 og 21 i Store Heddinge. Man kan læse mere på hjemmesiden: www.stevnsfotoklub.dk.

arrow Sådan har vi aldrig fået den før på Kulturloftet
23. oktober 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 12:22
arrow Det hele startede med at tegne på bordet
22. september 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 12:19
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk