18. september 2021
Det var et flot syn på de stevnske landeveje i lørdags. Foto: Kristian Buchmann
gallery icon

Se billedserie

Det var et flot syn på de stevnske landeveje i lørdags. Foto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotografens bedste skud: Et storslået landevejs-show

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotografens bedste skud: Et storslået landevejs-show
Stevns - 02. august 2021 kl. 13:22
Af Erik Nielsen

Solen skinnede, mens let grå skyer byggede sig langsomt op igennem formiddagen. Men tørvejret og den gode stemning holdt hele vejen igennem, da 53 veteranbiler og deres ejere var mødt op i Store Heddinge for at indtage Stevns på den sidste lørdag i juli.

arrow Læs også: Billeder: Mini-biler holdt træf i Køge og cruisede Stevns

Filip Jørgensens Ford T fra 1923 var den ældste bil i feltet, men Jens Peter Sørensens ditto fra 1925 var stort set på omgangshøjde og i hvert fald på bølgelængde med alderspræsidenten blandt de fremmødte veteranbiler.

Peter Kristensens Delage fra 1925 fulgte lige efter - ligesom Peter Kristensen Ford A fra 1930.

Lige efter i årræken deltog en REO fra 1931 og en Pierce Arrow fra 1932, men også Birgit og Lennart Poggenborgs Morris 12 fra 1937 gjorde sig godt i feltet blandt de ældste fremmødte biler. Og når vi nu taler om Ford-biler, så var der også nogle »nyere« af slagsen med. Således var Jacob Nielsen dukket op med sin flotte Ford Escort 1300 GT fra 1971. De »nyeste« af de fremmødte veteranbiler var henholdsvis Jesper Ladagers Ople Ascona og Svend Aage Hansen Mercedes W 123, der begge var fra 1980.

De 53 velpudsede af velpudsdede veteranbiler fik en flot tur, hvor vejret holdt på den 63 kilometer lange tur rundt på Stevns. Stevnsløbet, som den lokale afdeling af Lions står for sammen med Veteranbilklubben var således stærkt tilbage efter en pause sidste år på grund af coronarestriktioner.

I år stod Martin Denni Nielsen fra Veteranbilklubben for præsentationen af de gamle biler, da de kørte ud fra Nytorv, hvor de stod opmarcheret mellem klokken otte og 10, inden de blev sendt ud på ruten fra klokken 10.

Bilerne og deres ejere havde tre stop undervejs, hvor der skal løses en lille opgave. Det var henholdsvis ved Vallø Slotskro, ved Gjorslev samt ved Stevns Fyrcenter, inden de alle mødtes på Erikstrupskolen til frokost og præmieoverrækkelse.

Alle Veteranbilerne var forsynet med plader, der oplyser sponsornavn eller logo. Overskuddet ved hele arrangementet går ubeskåret til Lions hjælpearbejde her i Stevns kommune, på landsplan samt Verden omkring os.

arrow Billeder: 53 flotte veteraner sendt afsted fra købstaden
31. juli 2021 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:16
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk