20. juni 2019
Anette Mortensen (V), der er borgmester i Stevns Kommune, forklarer, at der på det seneste ejermøde ikke var enighed i den samlede ejerkreds om tidspunktet for en ændring af honorar-strukturen. Foto: Jens Wollesen
Anette Mortensen (V), der er borgmester i Stevns Kommune, forklarer, at der på det seneste ejermøde ikke var enighed i den samlede ejerkreds om tidspunktet for en ændring af honorar-strukturen. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyningsejere er ikke enige - endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyningsejere er ikke enige - endnu
Stevns - 06. september 2018 kl. 13:21
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klar Forsyning bliver af flere forbruger-repræsentanter, som DAGBLADET har talt med, kritiseret for ikke at have en enhedsbestyrelse, hvor forbruger-repræsentanterne sidder med på lige fod med politikere og medarbejder-repræsentanter. På den måde mener de hverken at have indsigt eller indflydelse - og bliver som konsekvens heraf presset på deres private økonomi, når de skal deltage i Klar Forsynings møder.

arrow Læs også: Formand: Ejerne har ikke ønsket ændring

På den baggrund har avisen henvendt sig til borgemestrene i de fire ejer-kommuner Greve, Solrød, Køge og Stevns for at spørge om det problem for dem, at forbrugerrepræsentanterne mener, at Klar Forsyning ikke er demokratisk styret med respekt for deres forbrugere og om de er klar til at lave organisationen om?

- Jeg kan orientere om, at det fremgår af referat af ejermødet i KLAR forsyning den 27. juni, at jeg anbefalede, at der blev kigget på den nuværende honorarstruktur igen. Jeg kan samtidig orientere om, at det i referatet fremgår, at jeg ønskede at få noteret, at der ikke var enighed i den samlede ejerkreds om tidspunktet for en ændring af honorar-strukturen, siger Anette Mortensen (V), der er borgmester i Stevns Kommune.

I Solrød sidder hendes partifælle Niels Hörup som borgmester han svarer i den sammenhæng:

- Vi afprøver i denne valgperiode en ny konstellation i Klar Forsyning. Den indebærer blandt andet, at bestyrelsesmedlemmerne modtager vederlag efter ens takst og efter det antal bestyrelser, som de er en del af. Vi evaluerer det nye setup i Klar Forsyning, når denne valgperiode slutter. Og her tager vi naturligvis alle synspunkter med i betragtning - herunder også synspunkter fra forbrugerrepræsentanterne, siger han.

I Køge er borgmester Marie Stærke forstående over for forbruger-repræsentanterne.

- Jeg forstår dem godt. Hvis man stiller op til en bestyrelse, og det reelt koster én penge at deltage, er det måske ikke lige det, man syntes, man stillede op til. Jeg er åben for at diskutere det. Men vi har aftalt i ejerkredsen, at det må blive efter næste valgperiode, hvis der skal være ændringer, siger Marie Stærke (S):

- Jeg kan dog sige til Klar Forsynings forsvar, at det fremgik af hjemmesiden i det materiale, der handlede om at man kunne stille op. Alligevel har vi fra ejerkredsens side opfordret bestyrelsen til, at møderne bliver lagt på en måde, så det ligger uden for almindelig arbejdstid, så de forbrugervalgte medlemmer skal bruge mindst mulig tid på det, og så der ikke er for meget spildtid.

Borgmesteren fra Greve er ikke vendt tilbage med et svar på redaktionens spørgsmål - inden avisens deadline.

arrow Forbrugerkritik af Klar Forsyning: -Vi er sat uden for indflydelse
06. september 2018 kl. 13:14 Opdateret: kl. 13:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk