4. august 2021
Mogens Haugaard blev få minutter inde i formandens beretning pågrebet af Svend Gønges mænd og bundet til sin stol med et reb. Der var tale om en happening, som bestyrelsen havde bestilt på forhånd. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Mogens Haugaard blev få minutter inde i formandens beretning pågrebet af Svend Gønges mænd og bundet til sin stol med et reb. Der var tale om en happening, som bestyrelsen havde bestilt på forhånd. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: Uroen har ulmet i Nyt Stevns i nogen tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formand: Uroen har ulmet i Nyt Stevns i nogen tid
Stevns - 26. juni 2020 kl. 17:40
Af Henrik Fisker

Poul Erik Brixtofte havde netop indledt sin formandsberetning på Nyt Stevns' generalforsamling, da tre højtråbende personer med knive og gevær trængte ind i det steghede baglokale i HF Butikkken i Hårlev, hvor mødet blev holdt. De anråbte forsamlingen og spurgte, om nogen havde set Kulsoen - og så stod det klart, at der var tale om gønger, der med scener fra en fjern historisk fortid var i gang med en happening. Den indebar bl.a., at Mogens Haugaard blev bundet med et reb fast til sin stol, men han så dog ikke ud til at lide overlast af den grund.

arrow Læs også: Flere melder sig ind i Nyt Stevns

Optrinnet var bestilt af bestyrelsen, men angiveligt holdt hemmeligt for forsamlingen, som dermed fik et uventet kulturelt indslag som optakt til et kommende medlemsarrangement om netop Svend Gønges bedrifter.

En ufin måde
Da gøngerne var fortrukket ud ad bagdøren med Kulsoen som deres bytte, kunne Poul Erik Brixtofte genoptage sin beretning. Han var netop nået til sin gennemgang af det forløb, der torsdag i sidste uge førte til, at to bestyrelsesmedlemmer: Inge Milbrat og Rehné Høst Altenburg valgte at forlade såvel bestyrelsen som Nyt Stevns. Formanden blev informeret efter, at de to havde aflagt besøg på DAGBLADET's redaktion for at fortælle om deres beslutning.

- Jeg synes, at det er en ufin måde at gøre det på, og jeg blev faktisk vred, da jeg læste artiklen i DAGBLADET, sagde Poul Erik Brixtofte.

Han nævnte ikke i sin gennemgang, at DAGBLADET havde givet Nyt Stevns 16 timers forspring til at læse og kommentere artiklen, men at bestyrelsen selv valgte ikke at tage til genmæle før generalforsamlingen.

Han noterede, at »der er flere ting i pressemeddelelsen, der er faktuelt forkert, men pressen skriver jo, hvad de bliver bedt om«.

- Uroen har ulmet et stykke tid. Der har været flere episoder hvor Rehné er kommet med nedladende udtalelser mod politiske modstandere og kongehuset - det kan og vil vi ikke acceptere. Lige der er der ikke højt til loftet, sagde han.

Formanden blev igen vred, da han læste den nu tidligere kasserers udlægning af uenigheden om Nyt Stevns' regnskab.

- Han glemmer at fortælle, at det er en ekstern person, der har lavet regnskabet, og han måtte selv afhente bilag og pengekasse hos Rehné. Den eksterne person har selv formidlet det videre til revisorerne. Efterfølgende har Rehné ikke rykket for det, selv om det er en kasserers vigtigste opgave at have styr på, hvor regnskabet og pengekassen er, kommenterede formanden.

Også Inge Milbrats og Rehné Høst Altenburgs kritik af, at de blot skal skrive under læserbreve, som andre har skrevet, blev afvist.

Læserbreve
- De læserbreve, der er skrevet, er blevet sendt til hele bestyrelsen, og man har haft mulighed for at kommentere på dem. Læserbrevene er skrevet af Mogens Haugaard, Jørgen Larsen, Rene Langelund og mig selv. Louise Nordgaard har renskrevet dem og sendt dem til pressen, som er hendes opgave, da hun jo er valgt som sekretær, sagde Poul Erik Brixtofte.

På et andet punkt gav formanden imidlertid kritikerne ret.

- Rehné siger, at Nyt Stevns er Mogens Haugaards parti. Ja, det er det. Hvis ikke Mogens havde startet Nyt Stevns i 2017, så eksisterede det ikke, understregede han.

Poul Erik Brixtofte sluttede med at sige, at eventuelle kommentarer til denne redegørelse måtte vente til efter generalforsamlingen, og dirigenten tilføjede, at kun den øvrige del af formandsberetningen kunne debatteres umiddelbart efter. Der var ingen i forsamlingen, der bad om ordet.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk