23. oktober 2021
Søren Rasmussen og hans hustru var dybt chokerede efter at have set A Serbian Film. Filmen burde forbydes i Danmark, mener de, og derfor overvejer de nu at politianmelde den.
Søren Rasmussen og hans hustru var dybt chokerede efter at have set A Serbian Film. Filmen burde forbydes i Danmark, mener de, og derfor overvejer de nu at politianmelde den.
Foto: Line Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forarget film-lejer vil have omdiskuteret film forbudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forarget film-lejer vil have omdiskuteret film forbudt
Opdateret 23. oktober 2011 kl. 14:05
Stevns - 21. oktober 2011 kl. 12:00
Af Kathrine Harvey
Strøby: Søren Rasmussen fra Strøby er voldsomt chokeret over en film, han og hustruen for nylig lejede i Blockbuster i Køge. Filmen, som Søren Rasmussen troede var en gyser, hedder: A Serbian Film, og viser sig at være en meget omdiskuteret serbisk film, der er forbudt i flere lande.

Filmen indeholder, ifølge Søren Rasmussen, blandt andet børnepornografiske scener og scener med kvinder, der bliver voldtaget. Filmen burde efter hans mening være forbudt i Danmark også.

- Jeg har aldrig i mit liv set noget så grotesk! Her troede vi, vi havde lejet en gyserfilm, og så får vi alletiders kæmpe chock, da vi ser, hvad det er for en film, vi er kommet hjem med. Den indeholder så helt ekstreme scener, at den efter min mening burde forbydes at vise herhjemme. Både min hustru og jeg blev fysisk dårlige af at se den og måtte simpelthen slukke for filmen, siger Søren Rasmussen.

I det mindste burde Blockbuster have et moralsk ansvar for ikke at leje filmen ud fra deres butikker, mener Søren Rasmussen. Hos Blockbusters kunde- og klageserviceafdeling er man klar over, at filmen indeholder voldsomme scener. Derfor, forklarer Marlene Krebs fra afdelingen, har Blockbuster også for første gang, hende bekendt, mærket filmen med et advarsels-mærkat. Her forklarer filmudlejningskæden, at de ikke vil gøre sig til smagsdommer og at folk selv har ret til at vælge, hvad de vil se af film, men at A Serbian Film indeholder scener, der kan virke frastødende, provokerende og kontroversielle.

Filmen er desuden mærket med symbolet: "tilladt for børn over 15", og det er ifølge kontorchef Claus Hjort fra Medierådet - som er det sted, der aldersvurderer film for børn under 15 år - korrekt gjort ifølge filmloven.

Alligevel mener Søren Rasmussen at filmen helt burde forbydes - den skal heller ikke ses af voksne, mener han. Han og hustruen overvejer nu, om de skal politianmelde filmen, for det er den eneste måde, hvorpå man måske kan få den forbudt herhjemme. Det sker, hvis man i retten finder, at filmen overtræder straffeloven.

Læs mere i DAGBLADET fredag
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk