24. juli 2019
Fra venstre er det Maj  og Elias Hansen samt Mille og Charlotte Bjørnholt. De er ikke sikre ved de cirka 3,5 kilometer, der skal cykles på Maglebyvej for at komme ud til cykelstien på Stevnsvej, der kan føre dem i skole på Strøbyskolen. Nu får de et vinterbuskort, men de mener, at forældrene mener, at deres børn bør behandles på lige fod med andre børn i Magleby, der godt kan få helårskort. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre er det Maj og Elias Hansen samt Mille og Charlotte Bjørnholt. De er ikke sikre ved de cirka 3,5 kilometer, der skal cykles på Maglebyvej for at komme ud til cykelstien på Stevnsvej, der kan føre dem i skole på Strøbyskolen. Nu får de et vinterbuskort, men de mener, at forældrene mener, at deres børn bør behandles på lige fod med andre børn i Magleby, der godt kan få helårskort. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre kæmper for sikker skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre kæmper for sikker skolevej
Opdateret 18. september 2018 kl. 13:01
Stevns - 18. september 2018 kl. 12:44
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maj Hansen og Charlotte Bjørnlund bor på Borgergade i Magleby, hvorfra de hver dag sender deres børn i skole på den nærmeste offentlige folkeskole.

arrow Læs også: Vinterbuskort til de ældste skolebørn står til at blive afskaffet

Strøbyskolen er placeret i den nordlige ende af skoledistriktet, hvorfor et større område i den sydøstlige del af skoledistriktet ligger med en afstand, så skolebørnene har over syv kilometer til skole. Det er blandt andet gældende for Klippinge og Magleby, hvormed skolebørn kan få buskort og blive transporteret til skole uanset klassetrin mellem 0. og 9. klasse.

Det skulle man i hvert fald tro. Men det gælder dog ikke alle børn i Magleby - kun dem, der opfylder den »usynlige« syv kilometers-grænse inden for byskiltene. Få hundrede meter fra de to adresser på Borgergade kan familierne således godt få et buskort til deres børn.

På Borgergade bor de to familier, der ifølge kommunens beregninger bor nogle få hundrede meter fra at have syv kilometer til skole målt ad den tre kilometer lange og snoede Maglebyvej.

En vej forholdsvis smal vej uden cykelsti og markerede afmærkninger, som indikerer kanten ud imod rabatten eller midten af vejen.

Vejen er ikke belyst, og det er tilladt at køre 80 kilometer i timen på strækningen. Maglebyvej ligger i forlængelse af Borgergade og fører ud til Stevnsvej, hvor der er cykelsti resten af vejen til Strøbyskolen.

Denne vej er i et nyligt notat af Stevns Kommune på baggrund af en Cowi-rapport blevet erklæret for sikker skolevej. Men det er Maj Hansen og Charlotte Bjørnlund fra Magleby mildest talt uenige i. De skal sende Mille, Emilie og Elias til Strøbyskolen hver dag - så enten må de selv investere i et buskort eller sende ungerne af sted på cykel.

DAGBLADET er i dagens avis taget en tur til Magleby for at besøge de berørte familier, efter at udvalgssagen fra Plan, Miljø og Teknikudvalget kom frem i lyset på det seneste kommunalbestyrelsesmøde, hvor Dansk Folkepartis Varly Jensen havde bedt om at få den behandlet.

- Sidste år fik børnene buskort, men i år kunne de pludselig ikke få det mere, da Maglebyvej, ifølge et notat fra forvaltningen, åbenbart ikke er farlig mere. Der er hverken lys eller striber på vejen, og der er en del tung trafik med både lastbiler, busser og traktorer samt ikke mindst biler, der i mange tilfælde end ikke overholder hastighedsgrænsen på 80 kilometer i timen, siger Maj Hansen, der siden 2016 har korresponderet med Stevns Kommune om skolevejen til og fra Strøbyskolen.

Charlotte Bjørnlund lægger til, at hun har afgjort, at hendes datter: Mille ikke skal cykle til skole. Og så er de begge nu glade for, at politikerne nu har besluttet, at børnene kan få et såkaldt vinterbuskort i perioden fra 22. oktober i år til 12. april 2019.

- Det kvitterer vi for, men de tager de slet ikke stilling til, at Maglebyvej også er farlig køre på resten af året. Om vinteren er den givet farligst, men vi kæmper jo ikke denne kamp kun for vores egne børn, men også de børn, der fremover bliver ramt af det her, siger Charlotte Bjørnlund.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge tirsdag 18. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Endnu et uheld på Hårlevvejen
22. januar 2019 kl. 12:29 Opdateret: kl. 13:39
arrow Nyt uheld på Hårlevvejen registreret hos politiet
18. januar 2019 kl. 12:39 Opdateret: kl. 12:46
arrow Mangelfuld skolevejs-rapport viser en forkert uheldsstatistik
27. september 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 13:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk