14. december 2017
- Det er korrekt, at vi ikke overholder rammen. Men for mig er der en grænse for, hvor langt vi kan presse vores borgere, sagde Thor Grønbæk (Borgerlisten Stevns).
- Det er korrekt, at vi ikke overholder rammen. Men for mig er der en grænse for, hvor langt vi kan presse vores borgere, sagde Thor Grønbæk (Borgerlisten Stevns).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertallet: Forsvarligt at overskride ramme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertallet: Forsvarligt at overskride ramme
Stevns - 13. oktober 2017 kl. 13:38
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den brede kreds af partier, som nu har vedtaget næste års kommunale budget uden om borgmester Mogens Haugaard og Nyt Stevns, fastholder, at budgettet er økonomisk fuldt forsvarligt. Dermed afviste de kritikken af, at de overskrider servicerammen med 4,6 millioner kroner i forhold til, hvor mange penge Stevns må bruge på drift i henhold til kommunernes aftale med regeringen. Et synspunkt, som især blev understreget af Inge Milbrat, der holdt ordførertalen for Nyt Stevns. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

- Det er korrekt, at vi ikke overholder rammen. Men for mig er der en grænse for, hvor langt vi kan presse vores borgere, sagde Thor Grønbæk (Borgerlisten Stevns), der ellers tidligere år har været en stærk fortaler for balance i økonomien.

Han blev suppleret af Bjarne Nielsen (V), der kaldte aftalen for »et fantastisk godt budget«.

- Jeg er ikke så overrasket over, at vi bliver beskyldt for et kasseunderskud på 11 millioner kroner. Men vi har 159 millioner kroner i kassen, så vi har pengene. Vi skylder dem ikke, så vi åbner kassen og investerer dem i borgerne på Stevns. Det er straks mere overraskende, at Nyt Stevns med den beskyldning selv trækker fem millioner op af kassen. Forskellen på os er altså ikke princippet, men seks millioner kroner, sagde han.

Varly Jensen (DF) trak tråde tilbage til sidste års kaotiske budgetforløb og roste dette års budget:

- Nytænkning er nøgleordet til udvikling. Det har vi fået i år, hvor vi investerer i folkeskolen, ældreområdet og ikke mindst familieområdet, hvor vi har fokus på at hjælpe de familier, hvor hverdagen er ved at gå helt bananas, sagde han.

En række ordførere greb fat i Nyt Stevns' eget budgetforslag, der for at skabe balance mellem indtægter og udgifter vil spare tre millioner kroner på kontoen for udsatte børn. Et forslag, som Line Krogh Lay (R) var »rystet over«.

- I siger, at jeres budget ikke går ud over borgerne, og så sparer I tre millioner på de svageste børn, sagde hun opbragt.

Borgmester Mogens Haugaard forsvarede imidlertid besparelsen på kontoen for udsatte børn og unge:

- I perioden fra 2009 til 2017 er den konto eksploderet med en stigning på 19 millioner kroner. Det kan vi ikke blive ved med at holde til, og det dræner vores kerneområder. Nyt Stevns undervurderer ikke døgninstitutionernes indsats, men der skal bremses op på udgifterne for at skabe balance i økonomien, sagde han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk