12. december 2017
Fire daginstitutioner har i snart to år udvidet åbningstiden. Stadigt flere forældre benytter sig af muligheden. Foto: Per Jensen
Fire daginstitutioner har i snart to år udvidet åbningstiden. Stadigt flere forældre benytter sig af muligheden. Foto: Per Jensen
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere bruger længere åbningstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere bruger længere åbningstid
Stevns - 22. september 2017 kl. 12:19
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To år efter, at det daværende politiske flertal i Kommunalbestyrelsen vedtog et budget, hvor fire børneinstitutioner fik lov at udvide åbningstiden fra 52 til 54 timer om ugen, er andelen af forældre, der benytter sig af tilbuddet om børnepasning i ydertimerne, steget. Men samtidig viser en opgørelse fra forvaltningen, at det kun er et lille mindretal af de forældre, der betaler for ekstra pasningstid, som i praksis udnytter den. Det skriver DAGBLADET Stevns fredag.

Således viser tallene, at 346 børn i foråret var tilmeldt den udvidede pasningsordning. Men kun otte procent af disse børn benyttede sig af muligheden for at blive passet op til 54 timer om ugen. Det er dog en stigning i forhold til samme tidspunkt sidste år, hvor kun seks procent af de tilmeldte børn udnyttede åbningstiden fuldt ud.

De fire daginstitutioner er geografisk spredt, så forældrene kan vælge 54 timer om ugen ét sted i henholdsvis Hårlev, Rødvig, Store Heddinge og i Strøby / Strøby Egede. Det er op til de enkelte forældrebestyrelser at beslutte, hvordan de to ekstra åbningstimer skal fordeles. De fleste steder er udvidelsen placeret om morgenen med mulighed for at åbne tidligere end den normale åbningstid kl. 6.30.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk