18. januar 2020
Verdensarvsstederne Roskilde, Jelling og Stevns viser den stærke dokumentarfilm ?Destruction of Memory? på ét og samme tidspunkt. Det sker således onsdag 11. september.
Verdensarvsstederne Roskilde, Jelling og Stevns viser den stærke dokumentarfilm ?Destruction of Memory? på ét og samme tidspunkt. Det sker således onsdag 11. september.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Film og debat om angreb på verdensarv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Film og debat om angreb på verdensarv
Stevns - 05. september 2019 kl. 15:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad sker der, hvis vores verdensarv forsvinder? Det kan du nu se en film om med efterfølgende debat - for hvad truer vores kulturarv, og hvad sker der, hvis vores verdensarv forsvinder?

I år er det 25 år siden, at det første danske verdensarvssted blev optaget i Jelling.

I den forbindelse viser verdensarvsstederne Roskilde, Jelling og Stevns den stærke dokumentarfilm "Destruction of Memory" på ét og samme tidspunkt. Det sker således onsdag 11. september.

Filmen er baseret på bogen af samme navn af forfatteren Robert Bevan, og illustrerer, hvordan kulturarv - og ikke mindst verdensarv - udsættes for direkte angreb i konflikter.

Filmen er oplagt som udgangspunkt for en debat om umistelige værdier, og om, hvad der kan true vores kulturarv, og hvad der sker, når og hvis vores kulturarv forsvinder, som det i øjeblikket er aktuelt med branden i Notre Dame i Paris.

Filmen vises i Snurretoppen i et samarbejde mellem Verdensarv Stevns og Stevns Bibliotekerne. Og debat skabes med udgangspunkt i direktør i Verdensarv Stevns Tove Damholt og biblioteksleder på Stevns Bibliotekerne May-Britt Diechmann.

Man skal lige vide, at det er en engelsk film uden undertekster.

Filmen vises i Snurretoppen, Algade, Store Heddinge, onsdag 11. september klokken 19-21, og det er gratis at deltage - man skal dog hente billet på stevnsbib.dk. Man kan få hjælp til dette på biblioteket.

Link til mere om filmen: https://destructionofmemoryfilm.com/

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk