23. oktober 2018
Alt er klappet og klart til at slutte til i kabelboksen bag havnebygningerne. Men da Bøgeskoven Lystbådehavn ikke har et BBR-nummer, så kan Fibia ikke oprette dem som kunde. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Alt er klappet og klart til at slutte til i kabelboksen bag havnebygningerne. Men da Bøgeskoven Lystbådehavn ikke har et BBR-nummer, så kan Fibia ikke oprette dem som kunde. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fibernet-farce i Bøgeskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fibernet-farce i Bøgeskoven
Stevns - 14. november 2017 kl. 12:59
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fordi Bøgeskov Lystbådehavn ikke er registreret under BBR, kan Fibia ikke registrere havnen som kunde, og derfor kan selskabet ikke åbne for den fiberforbindelse, der ellers lige er etableret hele vejen ud til havnen og traktørstedet.

arrow Læs også: Bøgeskoven Lystbådehavn kan nu få fibernet

Sammen med kloakeringen af den sidste del af Holtug Strandvej og Bøgeskovvej ved havnen på Stevns, fik Gjorslev Gods efter aftale med Fibia lagt rør og kabel ned til en fiberforbindelse.

Fibia, der er NRGis og SEAS-NVEs fælles fibernetselskab, gav i maj tilbud på at levere fibernet på denne sidste strækning, inklusiv Bøgeskovens Lystbådehavn.

Nu finder Fibia så ud af, at de ikke kan levere fibernet ud til havnen, fordi havnen ikke har et BBR-nummer - til trods for, at kabelboksen er etableret, og alt er klar vedrørende en tilslutning.

- Fibia vil rigtig gerne levere fibernet til Bøgeskov Lystbådehavn og de øvrige ejendomme ved havnen. Det er et formål for Fibia at sikre fibernet til både byer og mere afsides beliggende boliger og virksomheder. I dette tilfælde kunne projektet hænge sammen økonomisk, fordi alle ejendommene i området bakkede op, og fordi der blev gravet tomrør ned i forbindelse med kloakarbejdet. Desværre har vi ikke mulighed for at levere til adresser, som ikke findes i BBR-registret, da ejere af fast ejendom efter reglerne har pligt til at påsé, at den pågældende ejendom er registreret korrekt i BBR. Hvis BBR-registreringen kommer på plads, så er vi klar til at levere fibernet, siger salgschef André Funder Jensen fra Fibia til DAGBLADET.

Havnefoged Leif Larsen er også helt uforstående over for situationen.

- Det virker helt tåbeligt, det her. Alt er jo klappet og klart til at slutte til, men det kan vi ikke få lov til, siger han, da DAGBLADET besøger ham ved havnen, hvor han kan stå og peget på den kabelboks bag de små havneskure, hvor fiberforbindelsen ligger klar til brug.

arrow Kommune: Vi undersøger fibersag nærmere
14. november 2017 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:10
arrow Godsfuldmægtig: Det handler om sikkerhed
14. november 2017 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk