24. februar 2020
Modelfoto
Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Feriehus-udlejning på Stevns stormer frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Feriehus-udlejning på Stevns stormer frem
Stevns - 11. september 2019 kl. 15:05
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommerhusferie i Danmark er populært. Og det er ikke mindst populært på Stevns, hvor antallet er udlejninger i 2019 til dato er steget med hele 28,6 procent i forhold til samme periode i 2018. Det er faktisk så populært, at det stigende antal overnatninger i feriehuse har drevet væksten i kyst- og naturturismen i de seneste år.

arrow Læs også: Stor fremgang på Stevns: Bureau mangler sommerhuse til udlejning

De seneste år er det gradvist blevet mere attraktivt for pengepungen at udleje sommerhuset. I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere nu kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud gennem et bureau, og det viser sig direkte på antallet af udlejninger på Stevns, som er steget med 28,6 procent i 2019 sammenlignet med samme periode i 2018. Sidste år var antallet af udlejninger ifølge Danmarks Statistik således 20.838 mod 26.794 i år.

Det får Stevns til at ligge som nummer fire i oversigten over de kommuner i landet, hvor antallet er overnatninger er steget mest.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. Kun ca. 40.000 af de ca. 200.000 danske sommerhuse står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge. Kan vi øge kapaciteten med godt 3.000 feriehuse, vil det udløse et meget stort omsætningspotentiale, siger Sisse Wildt, der er kommunikationschef hos Dansk Kyst og Naturturisme.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk