20. januar 2021
Dorte Ritz Nissen, der er skoleleder på Strøbyskolen, har haft travlt med at koordinere corona-hjemsendelser de senere dage. Senest er der sendt en årgang hjem mandag formiddag. Foto: Anders Kamper
Dorte Ritz Nissen, der er skoleleder på Strøbyskolen, har haft travlt med at koordinere corona-hjemsendelser de senere dage. Senest er der sendt en årgang hjem mandag formiddag. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem årgange på to skoler hjemsendt på grund af corona-smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem årgange på to skoler hjemsendt på grund af corona-smitte
Opdateret 30. november 2020 kl. 13:04
Stevns - 30. november 2020 kl. 12:52
Af Henrik Fisker og Erik Nielsen

I sidste uge måtte Strøbyskolen sende eleverne og deres lærere i de tre klasser på 8. årgang hjem, fordi en enkelt elev var testet positiv med Covid-19.

Når det var nødvendigt at sende så mange hjem, skyldes det, at hele årgangen havde haft fælles gymnastik i dagene før, at eleven blev testet positiv.

arrow Læs også: OPDATERING: Corona-smitte på Store Heddinge Skole sender klasse hjem

I løbet af weekenden kom det frem, at yderligere tre hele årgange på stevnske skoler også er sendt hjem på grund af coronasmitte. Og mandag formiddag blev endnu årgang på Strøbyskolen sendt hjem - 3. årgang, så nu i alt fem årgange på to skoler er hjemsendt på Stevns.

På Strøbyskolen er det en elev på 6. årgang, der er smittet, mens der på Hotherskolen er registreret en smittet elev både i 0. klasse (børnehaveklasse) og i 9. klasse.

Bekymret personale

Sn.dk er blevet ringet op af nogle medarbejder fra Strøbyskolen, som ønsker at være anonyme, men de formulerer deres bekymring i forhold til situationen.

Redaktionen har haft kontakt til Strøbyskolen, hvor man bekræfter, at tredje årgang er sendt hjem, men skolelederen er i øjeblikket travlt beskæftiget med at håndtere den nye hjemsendelse, så en kommentar og uddybning af situationen over for pressen må vente lidt.

Stevns Kommune har nu flere gange de senere dage været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og sammen med dem foretaget en kortlægning af elevernes nære kontakter.

Isolation

På den baggrund har de besluttet, at de respektive årgange samt tilknyttede lærere skal være hjemme i isolation, indtil de er bekræftet negative for Covid-19.

Alle skal testes to gange i den kommende uge, og først, når eleverne - og deres lærere - er testet negative anden gang, kan de vende tilbage til deres respektive skoler. Indtil da afvikles undervisningen digitalt.

Hjemsendelsen af 0. klasse berører også Hotherskolens SFO. Den holdes åben for eleverne i 1. og 2. klasse, men forældrene har modtaget en opfordring til at hente deres børn, hvis det kan lade sig gøre.

Udviklingen på Stevns

Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut er der nu 30 smittede borgere med Covid-19 inden for den seneste uge.

Det bringer kommunen op i den mørkerøde farve på landkortet med et såkaldt incidenstal på 131,8 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Til sammenligning er tallet på 109,5 i Faxe, 179,3 i Køge og hele 313,7 i Solrød Kommune.

arrow Corona på Hotherskolen - to klasser sendt hjem
29. november 2020 kl. 10:38 Opdateret: kl. 10:38
arrow Strøbyskolen hjemsender tre klasser
26. november 2020 kl. 13:12 Opdateret: kl. 13:12
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk