21. oktober 2019
Henrik Brodersen (DF) - har i den seneste valgperiode været det eneste folketingsmedlem valgt i Faxe-kredsen, men onsdag tabte han sit mandat. Foto: Anders Ole Olsen
Henrik Brodersen (DF) - har i den seneste valgperiode været det eneste folketingsmedlem valgt i Faxe-kredsen, men onsdag tabte han sit mandat. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faxe-kredsen fik ingen valgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faxe-kredsen fik ingen valgt
Opdateret 07. juni 2019 kl. 13:05
Stevns - 07. juni 2019 kl. 12:57
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ikke en eneste af 10 kandidater, der ved onsdagens folketingsvalg var opstillet i Faxe-kredsen, opnåede stemmer nok til at komme ind.

arrow Læs også: Sass Larsen tilbage i Folketinget - ikke plads til Tanja Larsson

Det gælder også Henrik Brodersen fra Dansk Folkeparti, der efter partiets katastrofale nedtur ved valget mistede sit mandat. Ved valget i 2015 blev han den eneste valgte repræsentant på tinge fra Faxe-kredsen, som han har passet fra sit hjem i Slagelse Kommune. Brodersen fik ved dette valg 997 personlige stemmer mod 2450 ved valget for fire år siden.

Status er derfor, at Stevns og Faxe kommuner atter er uden repræsentanter på Christiansborg til at tale de lokale mærkesager. Netop opfordringen til at stemme på en lokal kandidat var været et centralt budskab fra flere af de opstillede i valgkampen i kredsen.

Nærmest på en plads i Folketinget kom Tanja Larsson (S), der fik et flot valg med 4197 personlige stemmer. Det rækker til en plads som førstesuppleant, så hvis ét af de valgte otte socialdemokratiske folketingsmedlemmer skulle få forfald i valgperioden, vil hun blive indkaldt som vikar.

Næst i rækken over antal personlige stemmer står Mads Andersen (K), der dog var opstillet i flere sjællandske kredse. Han fik i alt 3158 personlige stemmer og er dermed - ligesom Tanja Larsson - sit partis førstesuppleant, hvis Naser Khader eller Brigitte Klintskov Jerkel skulle tage orlov.

På tredjepladsen finder vi Jacob Panton-Kristiansen (V), som trods en aktiv valgkamp må tage til takke med at være tredje suppleant til Folketinget. Han opnåede 2213 personlige stemmer ved valget.

Helt lokalt i Stevns Kommune er fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stadig den mest populære kandidat med 1453 personlige stemmer. Efter ham følger Jacob Mark (SF) med 1033 stemmer, og først herefter følger tre lokale kandidater. Tanja Larsson (S) hentede 725 stemmer på Stevns, mens Jacob Panton-Kristiansen (V) fik 594 og Mads Andersen (K) 414 stemmer i Stevns Kommune.

arrow Henrik Sass Larsen trækker sig som statsrevisor
04. september 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:38
arrow Socialdemokratiet i gang med at finde Sass' afløser
03. september 2019 kl. 13:13 Opdateret: kl. 12:08
arrow Mens vi venter på et afbud: Nu læser Tanja Larsson til eksamen
26. august 2019 kl. 09:21 Opdateret: kl. 09:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk