24. september 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Foto: Kirsten Ellebæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til pengeautomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Farvel til pengeautomat
Opdateret 08. maj 2021 kl. 09:01
Stevns - 08. maj 2021 kl. 06:52
Af Henrik Fisker

Borgere og turister i Rødvig har mistet den eneste hæveautomat i byen. I denne uge nedtog Nordea automaten, der de seneste 17 år har siddet i gavlen på bygningen, der rummer Fiskernes Andelssalg.

arrow Læs også: Nedlagt hæveautomat: Kommunen spiller bolden retur til borgerforening og turistinformation

Årsagen er, forklarer Nordea, at automaten bliver brugt meget lidt, og da banken har modtaget en opsigelse af lejemålet, blev det anledningen til at nedtage den.

- Det er naturligvis rigtigt ærgerligt for de mennesker, der brugte automaten. Men det har været én af de mindst brugte automater i Danmark, og den har kørt med underskud i en længere periode. Da vores lejemål ophørte, valgte vi derfor at tage automaten ned, forklarer Brian Høi, der er filialdirektør hos Nordea i Køge.

Han tilføjer, at behovet for at hæve kontanter efterhånden bliver mindre og mindre, og derfor forsvinder en del kontantautomater.

- Med de muligheder, der i dag er for at betale med kort, Mobile Pay og Apple Pay oplever vi, at vores automater bliver brugt mindre og mindre, lige som mange kunder vælger at hæve over beløbet i diverse butikker. Vi har i den forbindelse informeret den lokale brugs om, at der kan blive et større behov for kontanter i en periode, siger Brian Høi.

Han henviser i øvrigt til, at der kun er seks kilometer til den nærmeste pengeautomat i Store Heddinge - eller en tur på syv minutter med direkte tog.

Folkefest ved indvielsen
Det var ganske andre toner, der lød tilbage i 2004, da daværende filialdirektør Leon Rømer fra Nordea i Store Heddinge kunne oplyse, at han havde overbevist bankens ledelse om, at den skulle investere 1,2 million kroner i en pengeautomat i havnebyen.

- Jeg er jublende glad, for jeg har netop fået besked om, at vort hovedsæde har bevilget pengeautomaten til Rødvig. Det har været overvejet i lang tid, og jeg har bl.a. argumenteret med behovet for service til såvel vore egne kunder som de mange turister i området. Desuden har jeg dokumenteret det lokale ønske med en række avisartikler, hvor DAGBLADET flere gange har omtalt ønsket om at kunne hæve kotnanter i Rødvig. Et argument, som ikke mindst turistbureauet har bakket op om, sagde Leon Rømer til avisen i februar 2004.

Få måneder senere kunne han sammen med daværende turistchef Lone Dalthur klippe den røde snor ved noget, der lignede en lokal folkefest på Rødvig Havn.

Protest fra to foreninger
Lige så glade Rødvig-borgerne og turisterhvervet var for automaten ved dens indvielse, lige så meget beklager de nu, at den forsvinder igen.

- Pengeautomaten i Rødvig er uden varsel blevet lukket og taget permanent ud af drift. Nordea har ikke givet lokalt varsel om denne handling. Tiltrækning af nye borgere og af turister står højt på kommunens dagsorden.

Rødvig Borgerforening og Rødvig Turist Information finder, at denne handling ikke er i kommunens interesse, hedder det i et åbent brev til Stevns Kommune underskrevet af formanden for Rødvig Borgerforening: Freddie Larsen og formanden for Rødvig Turist Information: Peer Nørgaard.

I brevet påpeger de to formænd, at mange lokale borgere er afhængige af adgang til kontanthævning lokalt i Rødvig. Byen ekspanderer og bør have den service til borgerne, som byens størrelse berettiger. Den eneste mulighed for at skaffe sig adgang til kontanter, er ved at rejse til Store Heddinge, hvilket mange har vanskeligt ved, hedder det.

Videre slår de på, at kontantautomaten er meget efterspurgt i turisthytten af besøgende i sommerperioden. Turisterne fordeler sig også yderligere ud over året, så adgang til kontanthævning vil stå som en mangel i Rødvig.

På den baggrund appellerer de to foreninger til kommunen om »at formå Nordea til at genåbne pengeautomaten eller alternativt at få en af konkurrenterne, som bejler til kunder på Stevns, til at etablere en pengeautomat«.

Det kan ikke være rigtigt
Det er en opfordring, som formanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget: Mikkel Lundemann Rasmussen (K) gerne tager på sig:

- Vi går i dialog med Nordea med det samme - det kan simpelthen ikke være rigtigt. Vi håber på en konstruktiv dialog med Nordea, og ellers må vi finde en anden udbyder, der vil bidrage til lokalsamfundet, lyder det fra udvalgsformanden.

Nordea er i øvrigt ikke enig i, at lukningen af automaten kommer uden varsel:

- I forbindelse med lukningen af hæveautomaten har vi sikret, at de kunder, der brugte automaten allermest, er blevet kontaktet telefonisk med information om, at den blev lukket. Vi har desuden kontaktet den lokale afdeling af Ældresagen (med tilbud om at besøge dem og uddanne i brugen af alternativer betalingsmuligheder) og Brugsen, ligesom vi har informeret om lukningen af automaten i ugen op til lukningen med information på selve hæveautomaten, oplyser filialdirektør Brian Høi fra Nordea i Køge.

arrow Fiskerihavn reagerer på udmelding om hæveautomat
11. maj 2021 kl. 14:53 Opdateret: kl. 13:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk