25. juni 2021
Sådan vil en vejbro over Tryggevælde Å skulle dimensioneres.Illustration: Vejdirektoratet
Sådan vil en vejbro over Tryggevælde Å skulle dimensioneres.Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fakta om statsvejprojektet til motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fakta om statsvejprojektet til motorvejen
Stevns - 12. maj 2021 kl. 14:21

Med aftale af 30. november 2018 om Finansloven 2019 blev det besluttet at gennemføre en vvm-undersøgelse af en ny vejforbindelse til Stevns. Man kan finde kommissoriet (opgavebeskrivelsen, red.) for projektet på Vejdirektoratets hjemmeside under »En vejforbindelse til Stevns«.

arrow Læs også: Grundejerforening håber på nordlig vejløsning: - Byen skal aflastes

Vejdirektoratet har i 2017-2018 gennemført en forundersøgelse af en ny vejforbindelse til Stevns, som resulterede i de konkrete forslag til en vejforbindelse til Stevns. Forundersøgelsen er nærmere beskrevet i Vejdirektoratets rapport nr. 591 - Ny vejforbindelse til Stevns fra 2018.

De trafikale udfordringer i myldretiden resulterer i daglige forsinkelser på Strandvejen og giver pres på vejnettet gennem Køge. Vordingborgvej mellem Herfølge og Køge er ligeledes stærkt belastet af denne trafik. Med en forventet stigning i befolkningstallet i Stevns kommune, og den høje ud-pendling fra kommunen, forventes en stigende trafik i korridoren mellem Stevns og Køge.

Ovenstående bliver på Vejdirektoratets hjemmeside beskrevet som oplægget til, at der bør anlægges en ny vej, der kan afhjælpe de nuværende problemer.

Den politiske argumentation for vejen gik dog mere over i en »udviklingsvej« end en »aflastningsvej«, da det lå fast, hvor mange biler de to linjeføringer reelt flytter.

Landskabet på Stevns fremstår som et landbrugs- og herregårdslandskab, med stor naturmæssig, landskabelig og kulturhistorisk værdi. Hvorfor der blandt andet har været særligt fokus på Natura 2000-området Tryggevælde Å, Vallø-fredningen samt fredskoven Vallø Storskov i forbindelse med udarbejdelsen af vvm-redegørelsen.

Kilde: Vejdirektoratet

arrow Statsvej: - Den sydlige vej kan løse en stor del af problemet
01. juni 2021 kl. 19:48 Opdateret: kl. 13:33
arrow Kritik af statsvej: - Hvor blev borgerinddragelsen af?
01. juni 2021 kl. 17:57 Opdateret: kl. 13:27
arrow Politiker vil rykke omstridt statsvej længere mod syd
31. maj 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 13:57
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk