25. september 2021
Per Kirkeby havde lavet ni forskellige bud på Lille Heddinge Kirkes nye altertavle. Her betragter han det maleri, som menighedsrådet udvalgte.
gallery icon

Se billedserie

Per Kirkeby havde lavet ni forskellige bud på Lille Heddinge Kirkes nye altertavle. Her betragter han det maleri, som menighedsrådet udvalgte.
Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et stykke brugskunst indviet i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stykke brugskunst indviet i kirken
Stevns - 14. november 2011 kl. 13:35
Af Henrik Fisker
Lille Heddinge: Det blev en festgudstjeneste af den slags, som enhver præst kan se tilbage på med stor glæde. Men der var virkelig også noget at fejre i Lille Heddinge Kirke søndag, for det er ikke hver dag, at menigheden kan glæde sig over indvielsen af en ny altertavle.

Kirken var stopfyldt, og der var utvivlsomt også kommet udensogns kirkegængere for at være med i den festlige indvielse af Per Kirkebys maleri.

Sognepræst Eigil Andreasen havde ved indvielsen besøg af flere gæster i ornat - blandt dem biskop Peter Fischer-Møller foruden provst John Salling og dennes forgænger Simon Nielsen. De kunne sammen med kunstneren, der også var til stede ved festgudstjenesten, glæde sig over værket, som Eigil Andreasen tidligere har betegnet som "et stykke brugskunst".

- Det skal indgå i forkyndelsen af det kristne evangelium ved gudstjenesten. Det skal inspirere folk til at danne sig nye billeder af deres kristne livssyn: forestillingen om kødets opstandelse og det evige liv, som vi jo bruger i forbindelse med bekendelsen af vor kristne tro i trosbekendelsen, er Eigil Andreasen tidligere i DAGBLADET.
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk