6. august 2021
Rødvig Camping bliver ud over Havnelev Enghave nærmeste nabo til de 25 sommerhuse med swimmingpool , spabad og aktivitetsrum, som Skanlux har planer om at bygge.                  Kort: Stevns Kommune
Rødvig Camping bliver ud over Havnelev Enghave nærmeste nabo til de 25 sommerhuse med swimmingpool , spabad og aktivitetsrum, som Skanlux har planer om at bygge. Kort: Stevns Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenør har planer om 25 nye kæmpe luksussommerhuse med indendørs pool

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Entreprenør har planer om 25 nye kæmpe luksussommerhuse med indendørs pool
Stevns - 22. maj 2021 kl. 06:26
Af Erik Nielsen

Op til 25 luksussommerhuse i et plan på mellem 180 og 375 kvadratmeter med egen swimmingpool og spabad. Det er de planer som entreprenøren Skanlux fra Viborg har lagt frem for Stevns Kommune, da de ønsker at bygge sommerhusene på arealet lige bag ved og over for Rødvig Camping på Højstrupvej. Entreprenøren har derfor anmodet kommunen om, at der udarbejdes en lokalplan, som gør det muligt at gennemføre deres projekt.

arrow Læs også: Ny kommuneplan åbner for endnu flere supersommerhuse

Denne anmodning blev behandlet på det seneste møde i Plan-, Miljø- og Teknikudvalget (PMT). Her var der enighed om, at udsætte beslutningen om at igangsætte lokalplanlægningen, da udvalgets medlemmer ønsker at besigtige området, inden de går videre i processen.

Udskyder beslutning

- Jeg synes, det er fornuftigt, at alle medlemmer af udvalget får lov til at se området og danne sig et indtryk af omgivelserne, hvor de ønskede sommerhuse skal ligge, inden vi går videre og sætter lokalplan-processen i gang. Området er dog allerede udlagt til sommerhuse i den eksisterende kommuneplan, så det er ikke noget nyt, at vi har et planmæssigt ønske om at lægge sommerhuse netop der, siger Flemming Petersen (V), der er formand for PMT.

I kommuneplanen fra 2017står der således, om området mellem Rødvig Camping og Havnelev Enghave, som i planen bliver benævnt »Bastkær«, at det er udlagt til sommerhusbebyggelse, der skal tages hensyn til områdets og byens særkende ved lokalplanlægning med henvisning til arkitekturpolitikken med en maksimal bebyggelsesprocent på 15, og at byggeriet skal være i én etage og maksimalt syv meter højt. Det står også, at der højst må udstykkes 25 sommerhusgrunde i det udlagte område »Bastkær«.

Luksushuse med pool

Skanlux skriver i sin projektbeskrivelse, at de ønsker at udstykke minimum 22 og maksimalt 25 fritidsgrunde på mellem 1200 og 2500 kvadratmeter, som ønskes bebygget med sommerhuse, der alle har egen pool og spabad samt aktivitetsrum. Hele området ved Bastkær er på 46.000 kvadratmeter.

De skriver også, at de ønsker byggeriet opført af FSC-certificerede samt svanemærkede materialer, og at der skal opføres huse med centralvarme baseret på energieffektive luft-til-vand varmepumper.

Skanlux har bygget huse siden 2002 og bygger cirka 100 fritids- og helårshuse årligt, oplyser virksomheden i deres materiale til kommunen.

»Skanlux anser Stevns Kommune som et interessant område i Danmark med flere gode muligheder for udvikling af nye sommerhusudstykninger til gavn for udvikling og turisme,« lyder entreprenørens begrundelse for at ville bygge sommerhusene ved Rødvig.

Erfaringer fra Fyn

I Skåstrup Strand ved Bogense har Skanlux i perioden 2010 til 2020 opført 25 sommerhuse, hvor 21 af de 25 huse har indendørs swimmingpool og aktivitetsrum, der »skaber turisme året rundt«, som det bliver formuleret i det fremlagte materiale. Sammenlagt har de 25 huse i Skåstrup 400 sengepladser, hvilket årligt bidrager med flere end 53.000 overnatninger i Nordfyn Kommune.

»Den primære målgruppe med hensyn til udlejning er børnefamilier og familier i flere generationer. Fest og party er uønsket. Udlejning til ungdomsgrupper forbydes af alle involverede udlejningsbureauer,« lyder det fra Skanlux, der også lægger op til, at sommerhusene købes af familier til eget brug og »en sund investering«, da huset er nemt at udleje, når ejer ikke selv bruger huset.

arrow Foreninger vil i minister-dialog om placering af supersommerhuse
05. juni 2021 kl. 14:17 Opdateret: kl. 12:58
arrow Turistforening glad for store supersommerhuse med spa og pool
05. juni 2021 kl. 06:07 Opdateret: kl. 12:21
arrow Kæmper mod en udlejningsindustri af store sommerhuse
22. maj 2021 kl. 14:45 Opdateret: kl. 18:39
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk