24. oktober 2021
Det er det lyseblå område op imod Stevns Naturcenter og Flangbanken ved Mandehoved, at Stevns Kommune nu opponerer imod bliver et nyt graveområde i Region Sjællands Råstofplan 2016. Kort: Stevns Kommune
Det er det lyseblå område op imod Stevns Naturcenter og Flangbanken ved Mandehoved, at Stevns Kommune nu opponerer imod bliver et nyt graveområde i Region Sjællands Råstofplan 2016. Kort: Stevns Kommune
Foto: Heidkjae
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enighed om nej til ny gravetilladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enighed om nej til ny gravetilladelse
Stevns - 05. juli 2016 kl. 12:29
Af Erik Nielsen

En samlet Kommunalbestyrelse i Stevns Kommune bakker op om et høringsvar til Region Sjællands Råstofplan 2016, hvor man går imod at udvide en gravetilladelse i kridtbruddet ved Sigerslev, så gravefeltet kan udvides op imod Stevns Naturcenter og Flagbanken ved Mandehoved.

arrow Læs også: Uenighed om gravetilladelse

I forslag til Råstofplan 2016 lægger Region Sjælland op til, at Omyas graveområde ud for Sigerslev udvides betragteligt. Der er tale om at udvide kridtbruddet mod nord med cirka 11 hektar, så man holder sig lige bag strandbeskyttelseslinjen og graver helt op til arealerne ved Mandehoved, hvor Stevns Naturcenter og Flagbanken ligger.

I råstofplanen fremgår det, at det nye graveområde afgrænses mod øst af strandbeskyttelseslinjen - det vil sige, at det nye graveområde ligger udenfor bufferzonen for Unesco og Stevns Klint Verdensarv.

Råstofplanen er i øjeblikket i høring, og derfor havde Natur-, Fritids-, og Kulturudvalget (NFK) behandlet sagen forud for Kommunalbestyrelsens møde i sidste uge. På NFK's møde havde Steen Nielsen (S) og Rikke Gliese-Mikkelsen (V) ikke nogen indvendinger imod Råstofplanen med en udvidelse af Omyas gravetilladelse mod nord.

På Økonomiudvalgets behandling af sagen var den Socialdemokratiske gruppe dog kommet på andre tanker, og inden Kommunalbestyrelsen endeligt skulle tage stilling i onsdags var både Venstre og Socialdemokraternes grupper kommet frem til den konklusion, at man heller ikke kan støtte en udvidelse af tilladelsen mod nord.

Det er vigtigt at bemærke, at Stevns Kommune er høringsberettiget, men det er ikke kommunen, der træffer den endelige beslutning, selv om det har konsekvenser for den langsigtede planlægning. Ordlyden i det høringssvar kommunen nu sender frem til Region Sjælland lyder:

»Det er på kommunalbestyrelsesmødet den 29. juni 2016 truffet beslutning om, at forslag til nyt graveområde ved Omya/Stevns Kridtbrud i Stevns Kommune ikke etableres. Det er kommunens vurdering, at området ligger for tæt på Stevns Naturcenter, og det derfor vil begrænse tilgangen og brugen af området.«

Læs den politiske argumentation for høringssvaret i DAGBLADET Stevns tirsdag

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk