19. august 2019
Jan Jespersen (EL) fremlagde forslag til en samlet værdi af cirka fire millioner kroner. De blev stemt ned ét efter ét af flertalsgruppen og i nogle tilfælde Nyt Stevns og Dansk Folkeparti.
Jan Jespersen (EL) fremlagde forslag til en samlet værdi af cirka fire millioner kroner. De blev stemt ned ét efter ét af flertalsgruppen og i nogle tilfælde Nyt Stevns og Dansk Folkeparti.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten vil betale velfærd med højere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten vil betale velfærd med højere skat
Stevns - 12. oktober 2018 kl. 14:47
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten deltog i modsætning til Nyt Stevns og Dansk Folkeparti i alle budgetmøder, men på det sidste i rækken stod det klart, at afstanden mellem flertalsgruppen og EL var for stor. Derfor endte det med, at EL forlod budgetmøde søndag 23. september.

Dagen efter mødtes EL's bestyrelse for at tage til efterretning, at partiet ikke blev en del af årets budgetforlig. På dette møde blev det besluttet, at Enhedslisten ikke skulle fremsætte sit eget budgetforslag i Kommunalbestyrelsen. Et forslag, der indeholdt forslag om at hæve kommuneskatten med 1,0 procentpoint samt at genindføre dækningsafgiften på erhvervsejendommen og fastsætte den til 0,5 procent.

Begge forslag ville givetvis medføre, at regeringen ville inddrage en del af skatteprovenuet efter gældende regler, men den pris var EL parat til at betale for på længere sigt at opbygge en forsvarlig økonomi.

I stedet for et egentligt budgetforslag valgte EL at fremsende ni konkrete ændringsforslag til Kommunalbestyrelsen. De tikkede imidlertid først ind i kommunalpolitikernes mailbokse kl. 17.59 - ét minut før, at borgmester Anette Mortensen ringede mødet ind. Det fik flere i salen til at protestere over, at de dermed ikke fik tid til at sætte sig ordentligt ind i forslagene.

EL's forslag koster tilsammen omkring fire millioner kroner at gennemføre. Der er tale om små og mellemstore velfærdsforbedringer, som partiet formentlig har fremsat ønske om, inden EL forlod forhandlingerne.

Alle forslag blev ét efter ét sat til afstemning og stemt ned. Flertalsgruppens fire partier stemte imod dem alle, mens de to øvrige oppositionspartier: Nyt Stevns og Dansk Folkeparti kunne godkende nogle af forslagene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk