19. oktober 2018
Andreas Mogensen blev modtaget som en rockstjerne på Skelbæk Friskole tirsdag formiddag. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Andreas Mogensen blev modtaget som en rockstjerne på Skelbæk Friskole tirsdag formiddag. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: En rummand landede på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: En rummand landede på Stevns
Stevns - 21. november 2017 kl. 13:11
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verden kan deles op i det lille og det store univers. Til det første univers hører f.eks., hvor man går i skole, og de kammerater, som man leger med, når man har fri. Det andet univers består af hele verden - med Julemanden på Nordpolen, pingvinerne på Sydpolen, løverne i Afrika, Donald Trump i Amerika og Dalai Lama et sted i Himalaya.

Men så er der også lige det kæmpestore univers - eller bare Universet - som ligger derude med milliarder af funklende stjerner og afstande så store, at man ikke kan nå hjem til spisetid. Det der, som de kalder rummet, og så består af alt det uendelige, som vi ikke helt forstår og derfor bliver draget af. Og hvor de, som prøver at udforske det og give en forklaring på det uforklarlige, bliver vores helte - for rumfart er vor tids opdragelsesrejse.

Den sidste sætning var overskriften på det foredrag, som Danmarks første astronaut - den første dansker i rummet nogensinde - Andreas Mogensen gav tirsdag formiddag, da han besøgte Skelbæk Friskole. Ingen tvivl om, at det var en kæmpebegivenhed for skolen, som havde vundet besøget af helten fra rummet efter ansøgning til ESA (European Space Agency).

Elever og lærere havde forberedt sig på besøget gennem længere tid, og hele sidste uge var små og store samlet om samme tema: rummet og alt det spændende, der foregår uden for Jordens kredsløb. Resultatet kan nu ses overalt på skolen i form af en udstilling i klasselokalerne, på gangen og i gymnastiksalen, hvor der hænger fantasifulde rumfartøjer og rummænd i rumdragter - med elevernes billede sat ind. Selvfølgelig har de alle en drøm om at være Andreas Mogensen og blive sendt ud i rummet.

I dag bor han i Texas som ESA's europæiske kontaktled i NASA - det amerikanske rumforskningsprogram i Houston, der i enhver henseende er storebror i rumfartens verden. Han er blot hjemme i Danmark på et kortere besøg, men skal nå flere foredrag - bl.a. det på Skelbæk Friskole.

- Det er sjovt at fortælle for børn. Det minder mig om min egen barndom, hvor min begejstring for rumfart blev grundlagt midt i firserne, sagde Andreas Mogensen til DAGBLADET Stevns.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk