13. maj 2021
Christine Jønck med sin bog »Fantommanden«. Foto: Kirstine Ploug
Christine Jønck med sin bog »Fantommanden«. Foto: Kirstine Ploug
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En podcast om et uopklaret mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En podcast om et uopklaret mord
Stevns - 15. april 2021 kl. 17:26

Podcast der får dig til at kigge over skulderen. Sådan starter Stevns bibliotekerne en pressemeddelelse, som tager udgangspunkt i »true crime«, der er det store hit blandt lyttere,

»Og nu kan du blive klogere på det uopklarede Højbjergmordet, når forfatter Christine Jønck fortæller om hemmelighederne og teorierne om mordet i en ny podcast fra Stevns Bibliotekerne,« lyder det endvidere.

"Fantommanden" er Christine Jønck fra Hårlevs nyeste udgivelse. Det er en såkaldt doku-krimi om den formodede gerningsmand til det uopklarede mord på Marie Lock-Hansen den 10. november 1967.

Mordet, der kaldes Højbjergmordet, er ikke bare uopklaret, det er også omgærdet med megen mystik og teorier, for hvorfor stoppede efterforskningen, når man stadig havde spor? Hvorfor blev fantomtegningen baseret på et troværdigt vidne aldrig offentliggjort? Og hvorfor dukker Forsvarets Efterretningstjeneste op flere steder i efterforskningen?

I den nye podcast fortæller Christine Jønck om arbejdet med bogen, som blandt andet bygger på samtaler med en kvinde, der hævder, at hendes mand er morderen. En spændende fortælling, både om Højbjergmordet og forfatterens arbejde.

Samtidig er biblioteket også klar med en podcast om forfatteren Stephen King.

Det er bibliotekar Jesper Pondal, der dykker ned i Stephen Kings værker og hans liv både som menneske og forfatter. Der er altså mord og gys for alle pengene i de to nye podast.

Begge podcast er tilgængelige på eReolen og kan lyttes via bibliotekets hjemmeside eller eReolens gratis app.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk