16. oktober 2019
Der er mange håndlavede lokale lys at vælge imellem her op til jule.  Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Der er mange håndlavede lokale lys at vælge imellem her op til jule. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny butik lyser op på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny butik lyser op på Stevns
Stevns - 21. december 2018 kl. 14:18
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karina og Peter Madsen har haft et travlt år, og stevnsboerne kan her op til jul glæde sig over, at der er blevet skabt en helt ny og hyggeligt indrettet butik på Hærvejen, hvor man kan købe levende lys. Alt er håndlavet i paraffin, der giver levende lys, som ikke soder lige så meget som stearinlys ellers gør. Så her i julen vil man kunne mærke en tydelig forskel i indeklimaet, hvis man brænder håndlavede paraffin-lys fra Stevns i stedet for fabriksfremstillede stearinlys.

- Vi har indrettet butik og støberi i den gamle lade, så det hænger sammen. Til sommer ligger det fint for turister, når de besøger fyret og Højerup. Men her i vintersæsonen, så satser vi selvfølgelig også på lokale købere her op til jul, som Karina Madsen formulerer det.

I sommeren 2017 fik de pludselig muligheden for at købe og overtage Lisette Lys, som dengang havde udgangspunkt i Ølstykke.

Og med en placering lige op til Fyrvej, der fører op til Stevns Fyr, samt en afstand på cirka to kilometer fra Højerup, så kommer der rigtig mange turister forbi hvert år.

Derfor har parret ud over en netbutik indrettet en fin, lille lysbutik i forbindelse selve støberiet.

Det hele er bygget i det, der engang var en lade til den ejendom, hvor Karina og Peter Madsen bor sammen med deres yngste søn - den ældste er netop startet på efterskole.

Lisette Lys har fået en rigtig god start på Stevns, siden de åbnede for salg sidste år i oktober. Det er jul, og det er højsæson for stearinlys, så det er nu mens »paraffinen er varm«, at de skal sælge deres fremstillede produkter. I morgen holder butikken derfor også ekstraordinært åbent fra klokken 10-14 - og webshoppen er altid åben.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge 21. december

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk