28. november 2020
- Jeg har ikke haft fantasi til at drømme om, at det ville gå så hurtigt, siger borgmester Anette Mortensen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
- Jeg har ikke haft fantasi til at drømme om, at det ville gå så hurtigt, siger borgmester Anette Mortensen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En glædelig dag for Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En glædelig dag for Stevns
Stevns - 14. marts 2019 kl. 13:52
Af Henrik Fisker

- Det er en meget stor dag for Stevns, lyder den umiddelbare kommentar fra borgmester Anette Mortensen (V) oven på nyheden om, at ønsket om en statsvej mellem Stevns og motorvejsnettet er kommet på regeringens trafikinvesteringsplan.

arrow Læs også: To alternativer for statsvejen: nord eller syd for Hårlev

Nyheden blev offentliggjort på et pressemøde onsdag formiddag, hvor transportminister Ole Birk Olesen (LA) præsenterede en plan om investeringer i vej og bane for sammenlagt 112 milliarder kroner. Heraf udgør statsvejen til Stevns en udgift på 578 millioner kroner. Det fysiske anlægsarbejde ventes påbegyndt i 2024.

- Jeg har ikke haft fantasi til at drømme om, at det ville gå så hurtigt. Det er kun godt et halvt år siden, at Vejdirektoratets forundersøgelse forelå. I december kom tilsagnet om en VVM-undersøgelse, som allerede nu er sat i gang, og nu tre måneder efter er vejen sat på investeringsplanen, siger Anette Mortensen.

Dermed er vejen rykket frem på Christiansborg-politikernes liste og kommer nu samtidig med den længe ønskede motorvej mellem Rønnede og Næstved.

- Jeg har ved flere lejligheder talt med Kristian Jensen (finansminister fra Venstre, red.), og han var udmærket klar over, at vi havde et ønske om en statsvej til Stevns. Det er min oplevelse, at man ikke har tænkt Stevnsvejen som et vedhæng til noget andet, men som et selvstændigt vejprojekt, der skulle fremmes, siger borgmesteren.

Ikke bekymret for valget
Trafikinvesteringsplanen er aftalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og spørgsmålet er derfor, om der fortsat er flertal for hele den store plan, hvis magten på Christiansborg skifter efter det kommende folketingsvalg. Der er dog ingen tegn på, at en eventuel socialdemokratisk regering vil pille netop Stevnsvejen ud af investeringsplanen.

- Jeg er ikke så bekymret - bl.a. fordi DF er med i aftalen, som indeholder mange lokale aftaler. Man skal ikke tage bekymringerne på forskud, for i mange tilfælde viser det sig, at de aldrig bliver til noget, siger Anette Mortensen.

Inden Dansk Folkeparti tilsluttede sig investeringsforliget med regeringen, trak partiet sig ud af forliget om togfonden, der bl.a. skulle sikre hurtige togforbindelser på en time mellem de større byer i Danmark. Dette forlig var indgået med den daværende Thorning-regering, og derfor har DF måttet høste kritik for at bryde aftalen fra bl.a. Socialdemokratiet og SF, som dengang sad på transportministerposten. Hvis en mulig socialdemokratisk regering får brug for stemmer til fremtidige trafikinvesteringer, har DF nu bundet sig til den nuværende regerings investeringsplan.

arrow Sydlig statsvej aflaster kun trafikken gennem Køge lidt
18. september 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:11
arrow Delegation fra Stevns gik positiv fra møde med transportminister
26. august 2019 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Minister grillet: Men ingen svar om sjællandske motorveje
20. august 2019 kl. 20:29 Opdateret: kl. 20:28
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk