12. august 2020
Ellen Knudsen - kan nu kalde sig rigtigt regionsrådsmedlem. Foto: Henrik Fisker
Ellen Knudsen - kan nu kalde sig rigtigt regionsrådsmedlem. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ellen Knudsen bliver nu fuldgyldigt regionsrådsmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ellen Knudsen bliver nu fuldgyldigt regionsrådsmedlem
Stevns - 13. januar 2020 kl. 12:52
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns har atter to medlemmer af Regionsrådet. Lene Madsen Milner (V) får igen selskab af Ellen Knudsen (K), der nu bliver indkaldt som fuldgyldigt medlem efter, at hendes partifælle: Brigitte Klintskov Jerkel har besluttet at nedlægge sit mandat.

arrow Læs også: K-politiker dropper tripelmandat

I praksis kommer udskiftningen ikke til at kunne mærkes, da Ellen Knudsen i forvejen har været indkaldt som stedfortræder i Regionsrådet siden 20. august 2018. Forskellen er blot, at hun nu kan kalde mandatet sit eget i resten af valgperioden, der løber frem til udgangen af 2021.

- Nu kan jeg titulere mig medlem og ikke blot stedfortræder af Regionsrådet, siger Ellen Knudsen, der mandag formiddag fik nyheden overbragt af DAGBLADET, da hun hverken var blevet orienteret af Region Sjælland eller Brigitte Klintskov Jerkel selv.

Sidstnævnte siger avisen, at hun er nået frem til, at hendes tripelmandat er mere, end hun kan overkomme. Siden 2016 har hun både haft plads i Folketinget, Greve Byråd og Regionsrådet.

- Jeg har brugt juleferien på at tænke over min politiske situation, og jeg er kommet frem til, at jeg ikke genopstiller til regionsrådsvalget i 2021, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Det er i konsekvens af denne beslutning, at hun allerede nu vælger at droppe sin plads i Regionsrådet.

Tre stemmer fra et mandat

Ved regionsrådsvalget i november 2017 var Ellen Knudsen blot et mulehår fra at blive valgt. Konservative opnåede tre mandater, og her fik den hidtidige suppleant: Per Hovmand 1347 stemmer, mens Ellen Knudsen fik 1344, hvilket rakte til en plads som førstesuppleant.

Brigitte Klintskov Jerkel var samtidig indkaldt som suppleant til Folketinget, men da Brian Mikkelsen i sommeren 2018 forlod tinget til fordel for en stilling i erhvervslivet, blev hun fuldgyldigt medlem, og dermed blev Ellen Knudsen indkaldt som suppleant.

Ved folketingsvalget i juni 2019 blev Brigitte Klintskov Jerkel genvalgt, men opretholdt sit medlemskab af Regionsrådet. En post, som hun altså nu giver afkald på - og dermed overlader pladsen til Ellen Knudsen for resten af valgperioden.

Samme Ellen Knudsen - der sidste år fyldte 70 år - gjorde ved det seneste kommunevalg comeback i Stevns Kommunalbestyrelse efter 12 år udenfor, og hun lægger ikke skjul på, at døgnet hurtigt kan komme til at mangle timer nok til hendes mange gøremål. Hun har derfor ikke besluttet, om hun genopstiller til Regionsrådet i 2021.

- Principielt mener vi i mit parti, at regionerne bør nedlægges, og hvis kommunerne - som de ønsker - får et større ansvar for den nære sundhed, er jeg slet ikke sikker på, at der fortsat vil være brug for de folkevalgte i det regionale led, siger Ellen Knudsen med henvisning til de kommende forhandlinger om en sundhedsreform.

I Regionsrådet er hun medlem af Sygehusudvalget og sidder i den sammenhæng i et par underudvalg.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk