21. oktober 2021
Forligspartierne er enige om at klare KL-aftalen om at reducere budgettet med 0,4 procent med at vedtage en såkaldt negativ bufferpulje til anlægsbudgettet for 2022. Foto: Erik Nielsen
Forligspartierne er enige om at klare KL-aftalen om at reducere budgettet med 0,4 procent med at vedtage en såkaldt negativ bufferpulje til anlægsbudgettet for 2022. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra besparelse vedtaget uden debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ekstra besparelse vedtaget uden debat
Stevns - 06. oktober 2021 kl. 16:56
Af Henrik Fisker

Fredag i sidste uge aftalte landets borgmestre på et virtuelt møde, at alle kommuner skal skære 0,4 procent af deres budgetter for 2022. Det skete for at imødekomme en truende budgetoverskridelse på 1,1 milliard kroner i forhold til det service- og anlægsloft, som er aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening. En overskridelse vil kunne medføre sanktioner i form af reduktioner i statens bloktilskud til kommunerne.

Det er dog ikke alle kommuner, der er med på den. Således har både Odsherred og Kerteminde sagt blankt nej til at genåbne allerede indgåede budgetaftaler - bl.a. med henvisning til, at langt den største overskridelse af anlægsbudgettet står Københavns Kommune for, og med sit store indbyggertal vejer det tungt i kommunernes samlede regnskab.

I Stevns Kommune er der valgt en rent teknisk løsning på udfordringen. På borgmesterens anbefaling tilføjede Kommunalbestyrelsen en såkaldt negativ bufferpulje på 4,5 millioner kroner (svarende til 0,4 procent af det samlede budget fraregnet serviceudgifter) på anlægssiden. I praksis bruger kommunen sjældent hele det vedtagne anlægsbudget i det år, som pengene er bevilget til, og derfor gør en besparelse netop her mindst ondt i forhold til at skære på driftsudgifterne.

Beslutningen blev ledsaget af en betingelse, idet Stevns Kommune forudsætter, at kommunerne samlet set når i mål med at overholde rammen, der er fastsat i KL-aftalen.

Ingen kommenterede den ekstra besparelse i budgettet, som ved afstemningen blev vedtaget med 17 stemmer for og Dansk Folkepartis to stemmer imod.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk