5. august 2020
Enhedslisten siger nu fra over for den sydlige linjeføring for en mulig statsvej fra Stevns til motorvejen. Pengene er bedre anvendt på bedre kollektiv trafik, hedder det fra partiet.
Enhedslisten siger nu fra over for den sydlige linjeføring for en mulig statsvej fra Stevns til motorvejen. Pengene er bedre anvendt på bedre kollektiv trafik, hedder det fra partiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL siger nej til sydlig statsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL siger nej til sydlig statsvej
Stevns - 01. oktober 2018 kl. 13:07
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten på Stevns melder nu fra over for den sydlige linjeføring for en mulig statsvej fra Stevns til motorvejsnettet, skriver DAGBLADET Stevns mandag.

arrow Læs også: EL skærper holdning til statsvej

Beslutningen blev truffet i sidste uge på et bestyrelsesmøde i Enhedslistens Stevns-afdeling, men først meldt ud mandag formiddag. Ifølge partiets kontaktperson Willy Karlslund har Enhedslistens bestyrelse brugt nogen tid på at nærstudere Vejdirektoratets forundersøgelse, der blev offentliggjort i slutningen af august.

- Vi har i bestyrelsen studeret rapporten og kommet frem til, at vi ikke for nærværende ønsker en sådan statsvej. Den anbefalede linjeføring vil koste omkring 600 millioner kroner og flytter meget få biler. Og vi ser hellere pengene brugt på udbygning af den kollektive trafik. F.eks. ved at sikre en hurtig forbindelse til Køge Nord Station med Lokalbanen, siger Willy Karlslund.

Han tilføjer, at modstanden mod den sydlige linjeføring også skyldes miljømæssige hensyn.

- Statsvejen skal efter planen føres tværs igennem Vallø Storskov, og den vil desuden give flere privatbiler på vejene, som igen betyder et større CO2-udslip, siger han.

Med beslutningen i Enhedslisten er musketéreden i Kommunalbestyrelsen om at stå sammen om en fælles indstilling brudt.

- Men indstillingen om den sydlige linjeføring er truffet i Økonomiudvalget, hvor vi ikke er repræsenteret. Og man har ikke ulejliget sig med at spørge om vores holdning, inden man meldte ud, siger Willy Karlslund.

Han kalder den sydlige linjeføring for »en meget dårlig løsning«.

- Det er ikke længe siden, at der kom en udvidelse af kapaciteten på Køge Bugt Motorvejen, og allerede nu kan vi se, at trafikken er ved at sande til igen. Derfor er der brug for en anden trafikpolitik, der kan få folk til at bruge den kollektive trafik, og det vil en statsvej fra Stevns ikke bidrage til, siger han.

arrow Afstemning: Klar afvisning af sydlig statsvej
04. oktober 2018 kl. 13:32 Opdateret: kl. 12:52
arrow V-politiker stemte ikke for sydlig vejføring
04. oktober 2018 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:04
arrow »Historisk aften«: Enige politikere støtter sydlig Stevnsvej
26. september 2018 kl. 15:32 Opdateret: kl. 14:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk