12. august 2020
Miriam Reiners drømmeverden kommer på udstilling, når Kulturloftet på lørdag ferniserer sæsonens første udstilling.
Miriam Reiners drømmeverden kommer på udstilling, når Kulturloftet på lørdag ferniserer sæsonens første udstilling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmeverden med poetiske motiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmeverden med poetiske motiver
Stevns - 15. januar 2020 kl. 06:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Fortællingen er det centrale, når Miriam Reiner søger sit udtryk i en ofte stiligt ornamenteret detaljerigdom, hvad enten hun udtrykker sig med akvarel, tuschtegning eller blandformer. Fortællingen er motivisk oftest centreret omkring det drømmeagtige surreelle, det magisk reelle, eller et mørkere, mere skræmmende univers - mystisk eller mytisk«.

Sådan skriver Kulturloftet om sin første udstilling i den nye sæson, der indledes med en fernisering i lokalerne på Store Heddinge Biblioteks førstesal på lørdag 18. januar kl. 11.00.

Med i Åbne Atelierdøre
Det hedder videre om kunstneren, som mange vil kende fra Åbne Atelierdøre, hvor hun de senere år har været til stede på Den Gamle Løgfabrik i Varpelev:

»Miriam Reiners metier er først og fremmest tegning som kunstnerisk udtryk: fine, organiske streger, der slynger sig og fremtryller et helt særligt univers, oftest med mange elementer fra så forskellige steder som urskove, storbyer eller måske et fremtidsscenarie, befolket af dyr, planter og mennesker, især kvindefigurer. Oftest tegnet med få millimeter tynde fineliner penne - andre gange med en gammeldags metalpen med træskaft eller med blyant.

Indimellem følger der en tekst med billedet. Men om det er ordene eller billedet, der kom først, er umuligt at vide, oftest er det et samspil.

»Alle mine billeder er eksperimenter«, siger hun, og fortsætter:

»Jeg drømmer meget, og indimellem tager jeg elementer fra mine drømme og sætter ind i tankerækker, som jeg har i vågen tilstand. Det sansede betyder også meget for mig; ind imellem mere end det reelt oplevede, og det kan jeg udtrykke i mine billeder eller installationer, ofte bedre end med ord."

Poetiske motiver
Hendes motivverden er i bund og grund poetisk, ofte med anstrøg af følelsesstrømninger og med kulturspor og symboler iboende, enten fuldt synlige eller gemt væk, hvor man først opdager dem efter at have set længe på værket«.

Udstillingen kan ses til og med lørdag 15. februar i bibliotekets betjente åbningstid.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk