20. oktober 2019
Driftsleder fra Vallø Stift, Morten Lund Olesen (tv), har fået en pris og 25.000 kroner for en ny opfindelse, der sparer både penge og sprøjtegift. Her får han den overakt i Herning. Privatfoto
Driftsleder fra Vallø Stift, Morten Lund Olesen (tv), har fået en pris og 25.000 kroner for en ny opfindelse, der sparer både penge og sprøjtegift. Her får han den overakt i Herning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Driftsleder fra Vallø Stift får pris for ny mark-teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Driftsleder fra Vallø Stift får pris for ny mark-teknologi
Opdateret 05. december 2018 kl. 16:31
Stevns - 05. december 2018 kl. 14:19
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prisen Fremtidens Landmand inden for teknologi er gået til Morten Lund Olesen, der er driftsleder på Vallø Stift. Han fik prisen overrakt torsdag aften ved et stort arrangement i Herning, som Landbrug og Fødevarer stod bag.

Morten Lund Olesen er ud over at være på Vallø Stift også driftsleder i Dansk Landbrugs Management (DLM), som er et større driftsselskab, der blandt andet driver jorden på Ledreborg Gods, Vibygård Gods og Vallø Stift på Sjælland.

Morten Lund Olesen har derfor her ansvaret for driften af cirka 1700 hektar planteavl, samt for maskinpark og maskinlogistik.

I forbindelse med økologisk sukkerroe-dyrkning oplevede Morten Lund Olesen en økonomisk udfordring med håndlugning, som sukkerfabrikken lægger op til. I samarbejde med Nordic Sugar har han derfor udviklet et effektivt system som via GPS-udstyr kan radrense mellem rækkerne med 1-2 centimeters nøjagtighed.

Ved 3 ekstra overkørsler med denne teknik, kan man undgå den dyre håndlugning. Derved spares tusindvis af kroner per hektar. Samme teknik kan bruges til sprøjtning, og her sparer man ikke blot penge, men sikrer også, at man ikke sprøjter mere end nødvendigt.

- Der er jo en agenda om, at vi skal være mere effektive og bruge langt mindre kemi. Derfor har jeg forsøgt at imødekomme de krav, der bliver efterspurgt, og jeg tænker hele tiden i den retning i forhold til mit arbejde, og det her et af de små projekter, jeg har gået og rodet med, siger Morten Lund Olesen til DAGBLADET i forbindelse med, at han har fået overakt prisen.

Målet med kåringen er at sætte fokus på nye veje til vækst i landbruget.

Fremtidens Landmand priserne uddeler Landbrug og Fødevarer i et samarbejde mellem SEGES, LandbrugsMedierne, Dansk Agroindustri, Agromek, MCH, Bridgestone, Jyske Bank og SAGRO.

Ud over æren modtog Morten Lund Olesen også en check på 25.000 kroner.

Det er første gang prisen Fremtidens Landmand blev overrakt. Prisen uddeles i tre kategorier: "Bæredygtighed", "Teknologi" og "Afsætning".

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk