20. september 2021
Toget holder stille mellem spor 1 og 2 efter afsporingen på Hårlev Station. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Toget holder stille mellem spor 1 og 2 efter afsporingen på Hårlev Station. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør for Lokaltog: Sikkerheden er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Direktør for Lokaltog: Sikkerheden er afgørende
Stevns - 24. marts 2021 kl. 14:52
Af Henrik Fisker

Lokaltog A/S betragter afsporingen af et tog på Hårlev Station med alvor og har derfor orienteret Havarikommissionen om uheldet. Men Havarikommissionen ønsker dog ikke at gå ind i sagen med den begrundelse, at der ikke er sket personskade, og at omfanget af de materielle skader ikke er større, oplyser Lokaltog i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Passagertog blev afsporet

- Det er en alvorlig situation, når et tog bliver ramt af en afsporing, og vi er i fuld gang med at undersøge hele hændelsesforløbet for at kunne kortlægge, hvad der er årsagen til afsporingen. Sikkerheden på jernbanen er helt afgørende for, at vi kan fastholde kundernes tillid, og jeg vil gerne understrege, at man trygt kan benytte togene på de øvrige strækninger, og vi genoptager ikke driften her, før forholdene er i orden igen. Heldigvis var der ingen passagerer i toget, og lokoføreren har heller ikke fået fysiske skader, men han er selvfølgelig påvirket af uheldet og får nu den hjælp, som han har brug for, siger administrerende direktør i Lokaltog Lars Wrist-Elkjær.

Tidligt onsdag morgen blev ét af Østbanens tog afsporet, da det kørte ind på Hårlev Station. Toget var uden passagerer, da det var på vej på sin første tur med kurs mod Køge og Roskilde.

Uheldet skete omkring kl. 5.30, da sporskiftet mellem spor 1 og spor 2 satte ud, så toget kørte af skinnerne. Der skete kun mindre materielle skader på toget, mens skinnerne blev synligt bøjede under togets vægt.

Afsporingen betød, at Østbanens morgenpassagerer blev forsinkede. Men blot en halv time senere var togbusserne fra Herfølge Turistfart i drift. De blev indsat mellem Hårlev og Faxe Ladeplads, mens togene kører normalt på de øvrige strækninger, dvs. mod Køge og Roskilde og mod Rødvig.

Afsporingen på Hårlev Station kommer umiddelbart før, at Folketingets partier starter forhandlingerne om fordelingen af fremtidens transportinvesteringer i Danmark. Her vil flere partier kræve en løsning på problemet med Østbanens nedslidte skinnenet på bordet. Det fremgik bl.a. af debatten på Transportudvalgets høring om lokalbanernes fremtid for en måned siden.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk